SiolNET. Novice Slovenija
0,43

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Šarec po stotih dneh vladanja izpostavlja dogovor s sindikati in zakon o minimalni plači

0,43

termometer

Intervju: Marjan Šarec
Predsednik vlade Marjan Šarec je kot glavna dosežka prvih stotih dni njegove vlade izpostavil sprejem zakona o minimalni plači in skorajšnjo pripravo rebalansa proračuna. Foto: Bojan Puhek

Predsednik vlade Marjan Šarec se po stotih dneh vladanja ni želel posebej opredeljevati glede uspešnosti dela vlade. "Ne bi govoril ne o dosežkih ne o razočaranjih. Nekaj stvari pa smo dosegli," je poudaril Šarec in izpostavil dogovor s sindikati javnega sektorja, sprejem zakona o minimalni plači in skorajšnjo pripravo rebalansa proračuna.

"Še svojega rojstnega dne ne praznujem z nekim pompom, tako da se mi zdi, da tudi teh sto dni ni treba prav posebej obeleževati," je predsednik vlade Marjan Šarec dejal ob robu sprejema za svojce padlih med osamosvojitveno vojno na Brdu pri Kranju. Kot je dodal, jih čaka še veliko dela.

Intervju: Marjan Šarec Novice SDS in SNS: Stojimo za ustavno obtožbo zoper Šarca #video

Pogajanja z javnim sektorjem in slaba volja podjetnikov

Po septembrski zaprisegi ministrov v državnem zboru danes mineva stoti dan njegove vlade. A ta vlada ni imela sto dni miru. Zaradi začrtane davčne politike koalicije je bila na okopih s podjetniki, pod streho pa je denimo spravila dogovor z javnim sektorjem. Zdaj največ napora vlaga v rebalans proračuna.

Kljub izpostavljenim prioritetam koalicije petih strank je bilo o nekaterih področjih, denimo o urejanju razmer v zdravstvu, malo govora, več pozornosti pa je bilo namenjene proračunskim dokumentom in pogajanjem s sindikati javnega sektorja.

Purič Novice Purič prestal glasovanje in nasledil Bandellija #video

Z ministrskega položaja je moral oditi Marko Bandelli

Vlada se je sicer v času sprejemanja novele zakona o izvrševanju proračuna soočila z napetostmi v lastnih vrstah. Pisanost vladne peterice prinaša težavna usklajevanja. V vladni ekipi je že prišlo tudi do prve menjave. Na Šarčev poziv je moral zaradi neprimerne komunikacije v javnosti odstopiti kohezijski minister iz vrst SAB Marko Bandelli, ta teden ga je na tem mestu nasledil Iztok Purič.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 9
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin