SiolNET. Novice Slovenija
0,43

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Šarec po stotih dneh vladanja izpostavlja dogovor s sindikati in zakon o minimalni plači

0,43

termometer

Intervju: Marjan Šarec
Predsednik vlade Marjan Šarec je kot glavna dosežka prvih stotih dni njegove vlade izpostavil sprejem zakona o minimalni plači in skorajšnjo pripravo rebalansa proračuna. Foto: Bojan Puhek

Predsednik vlade Marjan Šarec se po stotih dneh vladanja ni želel posebej opredeljevati glede uspešnosti dela vlade. "Ne bi govoril ne o dosežkih ne o razočaranjih. Nekaj stvari pa smo dosegli," je poudaril Šarec in izpostavil dogovor s sindikati javnega sektorja, sprejem zakona o minimalni plači in skorajšnjo pripravo rebalansa proračuna.

"Še svojega rojstnega dne ne praznujem z nekim pompom, tako da se mi zdi, da tudi teh sto dni ni treba prav posebej obeleževati," je predsednik vlade Marjan Šarec dejal ob robu sprejema za svojce padlih med osamosvojitveno vojno na Brdu pri Kranju. Kot je dodal, jih čaka še veliko dela.

Intervju: Marjan Šarec Novice SDS in SNS: Stojimo za ustavno obtožbo zoper Šarca #video

Pogajanja z javnim sektorjem in slaba volja podjetnikov

Po septembrski zaprisegi ministrov v državnem zboru danes mineva stoti dan njegove vlade. A ta vlada ni imela sto dni miru. Zaradi začrtane davčne politike koalicije je bila na okopih s podjetniki, pod streho pa je denimo spravila dogovor z javnim sektorjem. Zdaj največ napora vlaga v rebalans proračuna.

Kljub izpostavljenim prioritetam koalicije petih strank je bilo o nekaterih področjih, denimo o urejanju razmer v zdravstvu, malo govora, več pozornosti pa je bilo namenjene proračunskim dokumentom in pogajanjem s sindikati javnega sektorja.

Purič Novice Purič prestal glasovanje in nasledil Bandellija #video

Z ministrskega položaja je moral oditi Marko Bandelli

Vlada se je sicer v času sprejemanja novele zakona o izvrševanju proračuna soočila z napetostmi v lastnih vrstah. Pisanost vladne peterice prinaša težavna usklajevanja. V vladni ekipi je že prišlo tudi do prve menjave. Na Šarčev poziv je moral zaradi neprimerne komunikacije v javnosti odstopiti kohezijski minister iz vrst SAB Marko Bandelli, ta teden ga je na tem mestu nasledil Iztok Purič.

Komentarji

3

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • gtr-al / 21.12.2018. ob 16:22 +3 - 2

  S tem se pa Šared res ne rabi hvaliti. Tu je v celoti pokleknil pred JS. Javni sektor je izsilil vse kar Cerar ni hotel in še več.To ni kompromis,to je Šarčeva kapitulacija. Penzionisti bi po koalicijski pogodbi morali dobiti preko 50 mio € dodatno za regres. Dobili so 18. Torej je Šarec vzel in ne dal. Bandelija je odstavil??? Ja saj kdo ga je pa NASTAVIL ??? Kaj pa kadrovski cunami v njegovem čassu ?? ko kadruje globoka država??

  +3 - 2
 • Keka / 21.12.2018. ob 20:10 +1 - 1

  Uf smo dobili ja veliko samo to, da dodatka do minimalne plače več nebodo dobili

  +1 - 1
 • misterij1234 / 23.12.2018. ob 22:30 0 0

  Pozabil pa je povedati,da se bo za ljubi mir zadolžil za 2,1 miljarde zaradi tako uspešnih pogajanj s sindikati in z zakonom o minimalni plači.

  0 0
delitve: 9
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin