SiolNET. Novice Slovenija
0,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Izteka se rok za prijave k jesenski splošni maturi

0,02

termometer

Matura
Delež uspešnih dijakov pri splošni in poklicni maturi se je v spomladanskem roku glede na lansko leto povečal. Foto: STA

Danes se izteka rok za prijavo kandidatov na jesenski rok splošne mature. Pisne izpite bodo opravljali med 24. in 31. avgustom, od 4. septembra pa bodo šole izvajale tudi ustne izpite.

Jesenskega roka splošne mature se lahko med drugim udeležijo tisti, ki se spomladanskega niso mogli, ker so morali opravljati popravne izpite in torej niso imeli pravočasno zaključenih ocen zadnjega letnika srednje šole.

Prijave morajo oddati že zdaj tudi tisti, ki bodo popravne izpite za 4. letnik opravljali v jesenskem roku. Prav tako je jesenski rok mature namenjen morebitnemu izboljševanju in popravljanju ocen maturitetnih izpitov na minulih rokih.

Podelitve maturitetnih spričeval Novice Znani rezultati mature: dva dijaka z izjemnim uspehom

Delež uspešnih dijakov pri splošni in poklicni maturi se je povečal

Rezultati spomladanskega roka letošnje mature, ki so jih predstavili v četrtek, sicer kažejo, da se je delež uspešnih dijakov tako pri splošni kot poklicni maturi glede na lani povečal.

Splošno maturo je na 83 šolah letos opravljalo 6.183 kandidatov, ki so se spopadli s 33 različnimi maturitetnimi predmeti. Delež uspešnih je bil 90,3-odstoten, kar je več kot lani, ko je maturo opravilo 88 odstotkov kandidatov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin