Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 2. 2013,
7.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

sneg ceste ceste

Četrtek, 21. 2. 2013, 7.14

8 let

Izločanje tovornih vozil, poledica ovira promet

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ponoči se bosta okrepila sneženje in burja, ki bo ustvarjala manjše zamete. Sneženje po državi sicer že povzroča nevšečnosti. Na nekaterih avtocestnih odsekih že izločajo tovorna vozila.

Izločanje tovornih vozil na primorski avtocesti poteka pred cestninsko postajo Log proti Kopru, na počivališču Ravne proti Ljubljani, na počivališču Fernetiči proti Gabrku.

Poleg tega izločanje poteka na hitri cesti Razdrto - Vrtojba na prehodu Vrtojba proti Razdrtemu ter na ljubljanski južni obvoznici na počivališču Barje proti Kozarjam.

Zaradi snega na cestišču je prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike na cestah Ajdovščina - Col - Črni Vrh - Godovič, Idrija - Godovič in Razdrto - Podnanos ter na hrvaški strani mejnih prehodov Petrina in Babno polje. Na prelazu Ljubelj pa so obvezne verige na avstrijski strani.

Zaradi snega so tudi popolne zapore regionalnih cest Lokve - Čepovan, Predmeja - Lokve, Čepovan - Most na Soči ter Dolenja Trebuša - Oblakov vrh. Cesta čez prelaz Vršič je zaprta.

Zaradi burje je na hitri cesti med Nanosom in Ajdovščino ter na regionalni cesti Ajdovščina - Podnanos prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami.

Nova pošiljka snega ponovno v noči na soboto Najnižje petkove jutranje temperature bodo od -6 do 0 stopinj Celzija, sporočajo z Agencije RS za okolje in za petek napovedujejo oblačno vreme. Na Primorskem pa bo večinoma suho z zmerno burjo, drugod bo občasno rahlo snežilo. Najvišje dnevne temperature bodo od -5 do 0, na Primorskem do 4 stopinje Celzija.

V noči na soboto se bo sneženje znova okrepilo. V soboto se bo od zahoda prehodno delno zjasnilo. V noči na nedeljo bo sneženje ponovno zajelo večji del Slovenije, le na Primorskem bo deževalo. Pihala bo zmerna burja. V nedeljo bodo padavine oslabele.

Ne spreglejte