SiolNET. Novice Slovenija
0,37

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Izkop druge cevi karavanškega predora bo stekel še ta mesec

0,37

termometer

Gradnja druge cevi na Karavankah
Po dokončanju del in preusmeritvi prometa v novo cev na Darsu načrtujejo še dvoletno sanacijo obstoječe, zahodne cevi predora, za kar bo tudi izveden poseben postopek oddaje javnega naročila za izbor izvajalca del. Foto: DARS

Izkop druge cevi predora Karavanke bo po napovedih Darsa stekel še ta mesec. Skupna dolžina vzhodne cevi bo znašala slabih osem kilometrov, od tega bo slovenska dolga 3,5 kilometra. Dela za nekaj manj kot 100 milijonov evrov opravlja turški Cengiz. Prihod delavcev na gradbišče je oteževala pandemija novega koronavirusa, a naj končni rok ne bi bil ogrožen.

Gradnja predora na avstrijski strani je stekla septembra 2018, izkop pa bodo, kot so na Darsu zapisali na Twitterju, avgusta začeli tudi na slovenski strani. Dars je posel za 98,6 milijona evrov brez DDV oddal turškemu Cengizu. Predvideni rok za dokončanje del je leta 2025.

Skupna dolžina vzhodne predorske cevi bo znašala 7948 metrov, od tega bo slovenska dolga 3546 metrov. Gre za 3446 metrov podzemne gradnje in 100 metrov galerije. V slovenskem delu predora bo zgrajenih 12 prečnikov in štiri odstavne niše, vsaka dolžine 112,5 metra, poroča STA.

železniška proga tiri Posel danes Izvajalec gradbenih del v železniškem predoru Karavanke Strabag

Dogradili bodo tudi razširitev ceste v štiripasovnico do cestninske postaje Hrušica

V okviru predora bo izvedeno tudi novo podzemno zajetje karavanške vode ter dveh odvodnih cevi iz vodnega zajetja do vodovodnega jaška na južnem portalnem območju. Poleg samega predora pa bo na slovenski strani v dolžini 620 metrov dograjena še razširitev avtoceste v štiripasovnico, in sicer med območjem od predorske cevi do cestninske postaje Hrušica.

Po dokončanju del in preusmeritvi prometa v novo cev na Darsu načrtujejo še dvoletno sanacijo obstoječe, zahodne cevi predora, za kar bo tudi izveden poseben postopek oddaje javnega naročila za izbor izvajalca del. Obstoječi avtocestni predor Karavanke je bil sicer zgrajen in predan prometu v začetku junija 1991. Je edini enocevni predor na slovenskem avtocestnem omrežju, še vedno pa je tudi najdaljši slovenski cestni predor, še piše STA.

Alpe Adria Karavanke Karawanken Novice Čezmejno sodelovanje na zahodnem delu Karavank obogatilo turistično ponudbo Karavanke Novice Predor Karavanke spet prevozen predor Karavanke Posel danes Cengiz pripravlja teren za začetek gradnje druge cevi Karavank Karavanke predor Posel danes Gradnja predora Karavanke bi lahko bila končana pred rokom karavanke, predor Posel danes Kolektor odstopa od bitke za Karavanke predor Karavanke Posel danes Zakaj bomo za karavanški predor plačali več kot Avstrijci #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin