Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 11. 2021,
16.47

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,15

14

Natisni članek

cepilni centri poživitveni odmerek cepivo cepljenje

Petek, 5. 11. 2021, 16.47

2 leti, 5 mesecev

Izjemno zanimanje za cepljenje, ponekod začasno zmanjkalo cepiva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,15

14

Cepljenje in testiranje | Pred cepljenjem se je najbolje naročiti na termin ali preveriti razpoložljive termine, svetujejo v cepilnih centrih.  | Foto Ana Kovač

Pred cepljenjem se je najbolje naročiti na termin ali preveriti razpoložljive termine, svetujejo v cepilnih centrih.

Foto: Ana Kovač

Od odločitve vlade, ki je obdobje, po katerem lahko cepljeni z vektorskimi cepivi osvežitveni odmerek cepiva proti covid-19 prejmejo že po dveh mesecih, se pred cepilnimi centri vijejo dolge vrste. Ponekod je cepiva v teh dneh začasno celo zmanjkalo.

Direktor Zdravstvenega doma Ajdovščina Egon Stopar je danes za STA povedal, da jim je zmanjkalo cepiva Pfizer/BioNTech. Kot je pojasnil, se je v tem tednu s tretjim odmerkom cepilo več ljudi, kot se prej v celem mesecu oktobru skupaj.

Zaradi težav s shranjevanjem ne morejo imeti prevelikih zalog, zato so danes v Ajdovščini cepili le naročene. Za nenaročene pa bo cepivo spet na voljo od ponedeljka. Informacije o cepljenju redno objavljajo na spletni strani Zdravstvenega doma Ajdovščina.

Cepljenje in testiranje
Novice Naval na cepljenje, a ponekod večina terminov že zasedena

Da je povpraševanje po cepivih "enormno", je za STA danes potrdila tudi direktorica Zdravstvenega doma Nova Gorica Petra Kokoravec. V novogoriškem cepilnem centru jim sicer cepiva ni zmanjkalo, je dodala.

Kot so zapisali na spletni strani Zdravstvenega doma Nova Goriva, bo potekalo cepljenje za nenaročene s cepivom Pfizer/BioNTech v ponedeljek, 8. novembra, od 15.00 do 17.20 in od 18.00 do 20.00, v torek od 7.30 do 11.20 in od 12.00 do 14.30, v četrtek od 9.00 do 11.20 ter v petek od 9.00 do 11.20. S cepivom Moderne pa bodo cepili v četrtek, 11. novembra, od 12.30 do 14.30. Cepljenje bo potekalo v sejni sobi Mestne občine Nova Gorica.

Kot so ob tem zapisali, je naročenega cepiva dovolj in ga ne bo zmanjkalo, zato ni potrebe po čakanju v dolgih vrstah. Za prejem poživitvenega odmerka se lahko vsi, ki ga želijo prejeti, prijavijo na elektronski naslov cepljenje@zd-go.si. Termin jim bodo posredovali. Za prvi odmerek cepiva pa se lahko prijavijo prek spletne strani zdravstvenega doma kot doslej.

Povečanje zanimanja za cepljenje proti bolezni covid-19 so v tem tednu zaznali tudi v UKC Maribor, kjer pa imajo, kot so pojasnili za STA, dovolj cepiva. Zaradi povečanega zanimanja bo cepilni center v UKC ponovno odprt tudi ob koncih tedna, in sicer ob sobotah in nedeljah od 8. ure do 16. ure. Cepljenje bo mogoče le s cepivom Pfizer/BioNTech in tudi brez predhodnega naročanja.

Tudi v Zdravstvenem domu Brežice imajo dovolj cepiva, v teh dneh pa opažajo predvsem povečano zanimanje za tretji odmerek. Rahlo se je povečalo tudi zanimanje za prvi odmerek, je za STA povedal direktor Dražen Levojević. V Brežicah cepijo tudi v tamkajšnji splošni bolnišnici, a le še tiste, ki pridejo po drugi odmerek, in tiste, ki izrazijo izrecno željo. Po besedah direktorice Anice Hribar imajo cepiva dovolj.

Covid-19. Koronavirus. Slovenija.
Novice Koronavirus: takšno je stanje v slovenskih regijah
Koronavirus. Cepljenje. Covid-19. PCT.
Novice Novi koronavirus: baltske države najslabše, sledi jim Slovenija
cepivo
Novice Poživitveni odmerek za cepljene z vektorskimi cepivi že po dveh mesecih
Ne spreglejte