SiolNET. Novice Slovenija
1,36

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Iz Ljubljanice izvlekli več kot tono smeti #foto

1,36

termometer

čistilna akcija Ljubljanica |  | Foto: STA
Foto: STA

Potapljači društva za podvodne aktivnosti Vivera in Slovenske potapljaške zveze so pred dnevom Zemlje znova organizirali čiščenje Ljubljanice in njenih nabrežij. Iz reke so potegnili več kot tono smeti, med drugim kolesa, prometne znake, manjše smetnjake in otroške vozičke.

plastična operacija, botoks Novice Ljubljana: botoks vbrizgavajo na črno kar v hotelski sobi #Argument

Ekološko-čistilna akcija Ljubljanica se je začela zjutraj pri Ribiškem domu Barje, zaključila pa ob 14. uri v okolici Tromostovja. Okoli 40 potapljačev je iz Ljubljanice tudi letos potegnilo veliko število odpadkov, med drugim kolesa, prometne znake, manjše smetnjake, mize in otroške vozičke.

Izvlekli so več kot tono smeti, kar je sicer manj kot lani, ko so jih izvlekli za skoraj dve toni, je dejala Julija Csipö iz podjetja Spar Slovenija, ki je tudi pokrovitelj čistilne akcije.

Vsako leto manj smeti

Prihodnje leto imajo v načrtu, da se spustijo nekoliko nižje proti zapornicam, nižje od ljubljanske tržnice, ker opažajo, da vsako leto v urbanem delu Ljubljane poberejo manj smeti, kar je zelo spodbudno, je še dodala.

1 / 5
2 / 5
3 / 5
4 / 5
5 / 5

Čistilno akcijo je na Čevljarskem mostu spremljal tudi kulturni program, ki je v glavno vlogo postavil Urško in Povodnega moža. Ob poldnevu je v bližini Tromostovja Povodni mož simbolno popeljal svojo Urško v Ljubljanico, s čimer so želeli v prestolnici opozoriti na naš odnos do narave in okolja.

Potekale so tudi različne delavnice, med drugim delavnica izdelovanja papirja iz invazivnih rastlin in predstavitev mobilnega servisa koles. Da bo očiščeno mesto še lepše, je Turizem Ljubljana mimoidočim razdelil 1500 cvetočih in medovitih rož.

Breg Trendi Ljubljanica je imela nekoč otoke #foto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin