SiolNET. Novice Slovenija
1,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Iščete ali želite zamenjati osebnega zdravnika? Tukaj ga boste lažje našli.

1,15

termometer

zdravniki | Do aplikacije lahko dostopate prek spletnega naslova zdravniki.sledilnik.org. | Foto: zajem zaslona
Do aplikacije lahko dostopate prek spletnega naslova zdravniki.sledilnik.org. Foto: zajem zaslona

Pri Znanstvenem društvu Sledilnik so predstavili novo spletno aplikacijo, ki delno olajša iskanje novega osebnega zdravnika. Nova aplikacija razpoložljive podatke o dostopnih osebnih zdravnikih uporabnikom in uporabnicam prikaže prek imenika ali iskalnika ter na spletnem zemljevidu.

Aplikacijo zdravniki.sledilnik.org so v društvu Sledilnik pripravili s pomočjo odprtih podatkov Zavoda za zdravstveno zavarovanje in v sodelovanju z zdravniki. "V duhu digitalizacije, ki naj javne storitve približa uporabnikom, smo zastavili prijazno uporabniško izkušnjo, smiselno grafiko ter funkcionalnost prikaza po geografski bližini, kar je tudi ena od ključnih zakonskih opredelitev pravice do izbire osebnega zdravnika – izbira zdravnika čim bližje kraju bivanja," so zapisali pri Sledilniku.

Testna faza

Aplikacija je sicer še v testni fazi, v njo pa so umestili vse specialiste javne mreže na primarni ravni s področja družinske/splošne medicine, pediatrije, ginekologije in stomatologije. "Uporabljeni podatki v osnovi sicer niso bili namenjeni tovrstni uporabi in jih bomo s pomočjo uporabnikov ter zdravnic in zdravnikov še dopolnjevali, zato v prvi fazi prosimo za strpnost pri uporabi in se zahvaljujemo za povratne informacije," pravijo pri Sledilniku in dodajajo, da iskalnik ni univerzalna rešitev za sistemske nedorečenosti. Prepričani pa so, da so pregledni in lahko dostopni podatki ena od odskočnih desk večji dostopnosti osebnih zdravnikov tudi na sistemski ravni in tudi njihovi bolj enakomerni obremenitvi. 

25 prostovoljcev

Projekt je nadaljevanje iniciative, ki jo je pred leti začel Sebastian Pleško in je prav tako temeljila na seznamu osebnih zdravnikov, ki ga redno objavlja Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS). Projekt je zasnovan na osnovi odprte kode in dostopen vsem razvijalcem tudi na https://github.com/sledilnik/zdravniki. Pri razvoju so s Sledilnikom in njihovimi 25 prostovoljci sodelovali tudi Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, Zdravniška zbornica Slovenije in Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije.

Korona. Cepljenje. Maske. Zaprtje Covid. PCT. Testiranje. Novice To so najnovejše številke Covid-19, cepivo, cepljenje Novice Vodilni proticepilci zboleli: trdijo, da so jih napadli z antraksom lučke, Ljubljana Novice Nove okužbe, epidemija upada vse počasneje. Omikron se hitro širi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin