SiolNET. Novice Slovenija
1,13

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Iračana po napadu na taksista obtožujejo treh kaznivih dejanj

1,13

termometer

Taksi
Foto: Getty Images

 Iračana, ki je v nedeljo zvečer napadel in porezal taksista ter kasneje napadel še policista, so s kazensko ovadbo danes ob 16. uri pripeljali pred preiskovalnega sodnika novogoriškega okrožnega sodišča. Utemeljeno ga sumijo treh kaznivih dejanj, je za STA povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave (PU) Nova Gorica Dean Božnik.

Taksi Novice Prebežnik iz Iraka z olfa nožem nad taksista, nato pa napadel še policista #video

Iračana utemeljeno sumijo poskusa uboja taksista, poskusa odvzema motornega vozila in poskusa umora policista, ki je ukrepal pri uradnih dejanjih varovanja javne varnosti.

Ostal bo v priporu

Po zaslišanju je preiskovalni sodnik odredil pripor za 26-letnega Iračana, zato je bil odpeljan v koprske zapore.

Tujca so sicer v ponedeljek operirali, saj ga je napadeni policist ustrelil v spodnji del desne noge. Vendar so presodili, da je njegova poškodba lažja in bodo zato zoper njega lahko izvedli postopek.

Do spora med voznikom taksija in migrantom na poti iz Vrtojbe proti Ljubljani naj bi prišlo zato, ker 26-letni Iračan ni imel s seboj denarja, s katerim bi plačal taksistu, so nedeljsko dogajanje pojasnili na ponedeljkovi novinarski konferenci PU Nova Gorica. Zato je zavil s hitre ceste, Iračan pa ga je napadel z olfa nožem.

Policisti preprečili pobeg

Taksist se je rešil tako, da je zbežal iz avtomobila, s seboj pa je vzel tudi ključe. Iračan je želel taksistu odtujiti vozilo in sam nadaljevati pot proti Ljubljani, zato je stekel za njim, da bi dobil ključe. Ko je ugotovil, da mu to ne bo uspelo, je odšel nazaj v avtomobil in poskušal na drugačen način vžgati motor. Vendar so ga pri tem prehiteli policisti, saj je bila prva policijska patrulja na kraju napada zelo hitro in je tako preprečila njegov pobeg.

Policistoma, ki sta prispela na kraj dogajanja, je poškodovani taksist nakazal, da je osumljenec v avtomobilu. Pozvala sta ga, naj pride iz avtomobila in se uleže na tla. Osumljenec je izstopil, se najprej ustavil, nato pa napadel enega od policistov. Ta je s pištolo zato najprej ustrelil v zrak, nato pa napadalca v spodnji del desne noge.

Tako sta ga ustavila in vklenila, pozneje pa so ga tako kot taksista z reševalnim vozilom odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Cammeo Ljubljana Avtomoto Realnost taksijev v Sloveniji: imate tudi vi tako izkušnjo?

Komentarji

11

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • slov1ec / 09.07.2019. ob 18:10 +6 - 1

  A bosta Levica pa SD kar mirno gledali, kako naj en dobrodošli širitelj multikulti-ja zdaj gnije v arestu ? Ni v parlamentu nobene proste sobe več ? Ja, kaj pa možnost, da ga je povabila opozicija, saj Šarec nenehno poudarja, da je " vse pod nadzorom " opozicija pa potrebuje točke ? Oh kako pestro bi bilo, če bi bila na vladi SDS, bi levi " vstajniki " že zdavnaj preplavili trge in ulice ...

  +6 - 1
 • sounder / 09.07.2019. ob 18:18 +3 0

  Sama sreča, da je taksist imel čas vzeti ključ medtem ko mu je Iračan rezal vrat. Prav tako je sama sreča, da je policist streljal, če ne bi se Iračan spravil na policista in še na njegovega kolega. Jaz bi Iračana obsodil na poizkus umora treh ljudi in še dodatno kazen za grožnjo prodajalki v Novi Gorici, ki mu je morala poklicati taksi.

  +3 0
 • gtr-al / 09.07.2019. ob 17:52 +4 - 1

  Kako je brez dokumentov, če je bil v Nemčiji v azilnem postopku je dobil začasne dokumente. Nato se je baje potikal po več državah, Zakaj je ponovno odvrgel dokumente. Če bi imel poštene namene ne bi odvrgel dokumente. Očitno ima potrebo brisati sledi za sabo !!!!???? In s kakšnim namenom je bil namenjen v Ljubljano ???? Večina migrantov, ki pride brez dokumentov jih namenoma odvrže. S kakšnim namenom????

  +4 - 1
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin