Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 7. 2018,
16.58

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37

Natisni članek

arbitraža morje školjčišče Piranski zaliv

Ponedeljek, 2. 7. 2018, 16.58

5 let, 9 mesecev

Inšpektorji preverili povečano hrvaško školjčišče v Piranskem zalivu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37

Inšpektor za okolje je 22. junija opravil ogled na območju hrvaškega školjčišča v Piranskem zalivu in ugotovil, da se je število nosilnih boj povečalo, so danes sporočili z inšpektorata za okolje in prostor. Dodali so, da je ugotovitveni postopek še v teku, zato več informacij ne morejo dati.

TV Slovenija je v soboto poročala, da so školjkarji iz Umaga školjčišče sredi Piranskega zaliva v vodah, ki v skladu z arbitražno odločbo pripadajo Sloveniji, od aprila lani povečali za kar desetkrat in ga še naprej povečujejo. Med nabiranjem školjk v slovenskem morju jih dosledno varuje hrvaški policijski čoln, slovenski policisti pa dogajanje le opazujejo, so poročali.

Piranski zaliv in rt Savudrija
Novice Hrvaški školjkarji širijo školjčišča v slovensko morje

Kot so danes za STA sporočili z inšpektorata za okolje, je inšpektor ob ogledu junija ugotovil, da so postavljene zunanje gojitvene linije dveh polj, na obeh je skupno 90 nosilnih boj, ki so med seboj povezane z nosilno vrvjo.

Podjetje iz Umaga prejelo 20-letno koncesijo

V majskem uradnem listu Istrske županije je medtem zapisano, da so 20-letno koncesijo za deset tisoč kvadratnih metrov veliko školjčišče v Piranskem zalivu podelili umaški družbi Sargus.

Arbitraža. Ribič. Ribolov.
Novice Eno leto od odločitve arbitražnega sodišča med Slovenijo in Hrvaško

Arbitražno sodišče je v 29. junija lani objavljeni razsodbi veliko večino Piranskega zaliva prisodilo Sloveniji. Slovenija je s 30. decembrom lani začela razsodbo, čeprav je Hrvaška še vedno ne priznava, izvajati tudi v praksi, zlasti na morju, kjer je meja določena s koordinatami.

Piranski zaliv in rt Savudrija | Foto: Bojan Puhek Foto: Bojan Puhek A so takoj izbruhnile težave. Hrvaški ribiči so še naprej ob policijski podpori prečkali mejo, ki jo je določila arbitraža, slovenska policija in ribiški inšpektorat pa sta jim začela pošiljati kazni. Hrvaška je enako odgovorila proti slovenskim ribičem, ki so prečkali sredinsko črto v zalivu, kjer Hrvaška vidi mejo.

Novice Nemški novinar: Kar se dogaja v Piranskem zalivu, je groteskno #video
Ne spreglejte