SiolNET. Novice Slovenija
0,28

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Inšpektorat ujel skoraj dva tisoč oseb, ki niso upoštevale karantene oz. samoizolacije

0,28

termometer

Karantena. Osamljenost. Koronavirus. Izolacija.
Največ kršitev so ugotovili v okviru nadzora nad spoštovanjem ukrepa karantene na domu in izolacije. Foto: Getty Images

Zdravstveni inšpektorat je od junija do avgusta opravil 12.256 nadzorov nad spoštovanjem karantene oz. samoizolacije. Pri tem so ugotovili, da 1919 oseb ni bilo na mestu, kjer bi morale prestajati karanteno oziroma izolacijo. V povezavi s kršitvami karantene na domu in izolacije so izrekli globe v skupni vrednosti 6.400 evrov.

Na ministrstvu za zdravje so v odgovoru na poslansko vprašanje Jureta Ferjana (SDS) zapisali, da je inšpektorat med junijem in avgustom opravil 15.477 nadzorov, od tega 15.155 rednih in 322 izrednih na podlagi prijav.

Tako so opravili 12.256 nadzorov nad spoštovanjem karantene oz. samoizolacije, v preostalih 3.221 postopkih pa so nadzirali spoštovanje vladnih odlokov za obvladovanja covida-19.

Aleš Hojs Novice Pred Hojsom že druga interpelacija

Kršitve karantene na domu in izolacije

Največ kršitev so ugotovili v okviru nadzora nad spoštovanjem ukrepa karantene na domu in izolacije. Inšpektorat je izdal eno upravno odločbo o izolaciji, prav tako devet odločb o prekršku z opominom, 12 odločb o prekršku z izrekom globe, štiri plačilne naloge ter dva obdolžilna predloga zoper mladoletnika.

Glede kršitev karanten in samoizolacije so izrekli globe v skupni vrednosti 6.400 evrov, v teku pa je še 1.891 prekrškovnih postopkov glede kršitev karanten oz. samoizolacije.

požar Koper Novice Znane podrobnosti požara na Obali #video

Inšpektorat je v tem obdobju zaradi kršitev vladnih odlokov glede covida-19 izrekel 147 opozoril po zakonu o inšpekcijskem nadzoru, v inšpekcijskem postopku je izdal sedem upravnih odločb.

Prav tako je bilo izrečenih 156 opozoril po zakonu o prekrških in tri odločbe o prekršku z izrekom globe, devet odločb o prekršku z opominom ter dva plačilna naloga. V povezavi s kršitvami vladnih odlokov so izrekli globe v skupni vrednosti 5.200 evrov.

Skupno so od junija do avgusta izdali 21 glob, 11 je že poravnanih, v preostalih primerih pa je postopek plačila oziroma izterjave še v teku, še navajajo.

Koronavirus. Cepljenje. Covid-19. PCT. Novice V Sloveniji potrdili toliko novih okužb

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin