SiolNET. Novice Slovenija
2,13

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Informativni dan: nepričakovano veliko mladih obiskalo policijsko akademijo #video

2,13

termometer

Vse srednje šole, dijaški domovi, fakultete, višje strokovne šole in akademije so danes odprli svoja vrata za bodoče dijake in študente. Med njimi tudi policijska akademija, to je letos obiskalo kar 400 mladih, ki želijo postati policisti.

"Odziv na informativnem dnevu nas je presenetil, ampak stalnica našega dela je prilagajanje vsem razmeram, tako da smo se zelo hitro reorganizirali in z velikim veseljem sprejeli vse udeležence," je povedal podravnatelj Višje policijske šole Damjan Hvasti.

Bilo jih je 400, zato so jih morali razdeliti v dve skupini. Udeleženci so lahko videli različne vrste policijskih del. Predstavili so jim gorsko policijo, kriminalistični oddelek, delo s policijskimi psi, lahko so se preizkusili v streljanju.

Ogledali so si tudi simulacijo aretacije oboroženega storilca kaznivega dejanja. Takšen trening izvajajo za policiste, ki so na osemmesečnem usposabljanju za policiste specialne enote.

Večje zanimanje tudi za družboslovje in humanistiko

Naval je tudi na umetnostnih študijskih programih in programih s področja zdravstva, kot so babištvo, fizioterapija, medicina, farmacija in drugi. Še vedno pa prevladuje večje zanimanje za družboslovje in humanistiko.

Razlogi, da se študenti ne odločajo za naravoslovne smeri, so različni.

Ob informativnem dnevu so dijake vprašali, zakaj jih naravoslovne smeri ne pritegnejo.

Več v prispevku zgoraj.

Komentarji

4

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • HLKP1948 / 15.02.2020. ob 14:25 +1 0

  Mladi vidijo mafijo. Od tal do vrha. Nemara bodo ukrepali.....kako je pa z nominacijo našega lubega prezidenta? Države. Je bil v zadnjem času dvakrat nominiran kot aktivni prezident takrat aktualne ulade. U aferi teššest in farukove milijarde. Zdej nam pa nerehabilitiranega arestanta poriva za "mandatarja".

  +1 0
 • dejan1 / 17.02.2020. ob 14:56 0 0

  Vse je to lepo, veliko družboslovcev, veliko zanimanje za delo policistov, zavedati pa se je treba, da so tehnični poklici v širšem smislu tisti, ki prinašajo družbi blaginjo in napredek. Seveda je delo družboslovcev, policije, ostalih podobnih organizacij nujno, a za razvoj in napredek države ne najpomembnejše. Tehniki so tisi, ki danes delajo razliko med državami. Kitajci, recimo, bodo zlahka zaposlili dobre inženirje, pri zaposlitvi diplomanta FDV ali policista bi najbrž malo omahovali.

  0 0
 • nebosa / 16.02.2020. ob 14:10 0 0

  UPORABNIK51 Dokazano pa nicesar. Tako, da ne govori oslarij. Jansa je cist dokler mu krivde ne dokazejo in je zmagal na volitvah 2018. Ce bi ti cez meine tako govoril bi te takoj tozil. Lp

  0 0
delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin