Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 7. 2024,
20.41

Osveženo pred

1 ura, 41 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,29

Natisni članek

kopališče reševalec iz vode incident policija PU Maribor

Torek, 16. 7. 2024, 20.41

1 ura, 41 minut

Incident na mariborskem kopališču: kopalec obračunal z reševalcem iz vode

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,29
Mariborski otok | Napadalca so obvladali prijatelji, reševalcu pa sta na pomoč priskočila sodelavca in varnostnik. | Foto Matjaž Vertuš

Napadalca so obvladali prijatelji, reševalcu pa sta na pomoč priskočila sodelavca in varnostnik.

Foto: Matjaž Vertuš

Na kopališču Mariborski otok je v ponedeljek zvečer večja skupina moških napadla reševalca iz vode. Po navedbah očividca je eden od moških reševalcu primazal zaušnico in ga začel daviti, poroča Večer.

Očividec je za Večer spregovoril o incidentu, ki se je v ponedeljek zvečer zgodil na kopališču na Mariborskem otoku. Po njegovih besedah je večja skupina moških napadla reševalca iz vode. Eden od njih mu je primazal zaušnico in ga začel daviti. Reševalcu sta na pomoč priskočila sodelavca in varnostnik. 

Razlog za obračun naj bi bilo po pričevanju očividca opozorilo reševalca, naj se malo umaknejo, saj kopalec z otrokom ni mogel priti do bazena. 

Na Policijski upravi Maribor so za Večer pojasnili, da v zvezi z dogodkom obravnavajo kršitev javnega reda in miru. 

Ker se je očividec zaradi incidenta počutil ogroženega, bo skupaj s še nekaterimi kopalci od Mestne občine Maribor in podjetja Šport Maribor, ki spada pod okrilje Javnega holdinga Maribor (JHMB), zahteval, da kopalcem, ki so obračunali z reševalcem, prepovejo vstop v kopališče, še poroča Večer.

Napadalca so prijavili na policijo

V JHMB so za omenjeni medij pojasnili, da je skupina šestih odraslih kopalcev kršila red s skakanjem v bazen. Reševalec jih je opozoril na spoštovanje pravil, nakar je eden od njih reševalca iz vode odrinil in ga pri tem poškodoval. Za posredovanje policije po njihovih navedbah ni bilo potrebe, saj so napadalca obvladali že njegovi prijatelji. Skupina kopalcev je nato zapustila kopališče.

Kot zatrjujejo, incident ni ogrožal drugih kopalcev, zoper kršitelja pa so podali prijavo na Policijsko postajo Maribor.

Slovenska policija
Novice Sumljivi nahrbtnik v središču Ljubljane: goste lokalov in stanovalce evakuirali, na delu bombni tehniki
Ne spreglejte