Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 12. 2012,
10.02

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

plinovodi korupcija

Torek, 11. 12. 2012, 10.02

2 leti, 6 mesecev

Ima zaposlitev Nike Janša znake korupcije?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Komisija za preprečevanje korupcije naj bi pri zaposlitvi hčere predsednika vlade Nike Janša v državni družbi Plinovodi zaznala znamenja korupcije, so neuradno izvedeli pri Financah.

Prvi človek Plinovodov Marjan Eberlinc prejetja ugotovitev protikorupcijske komisije ne želi niti potrditi niti zanikati, so pa časniku na protikorupcijski komisiji potrdili, da so pred dnevi obravnavanim osebam poslali svoje ugotovitve, a več niso želeli razkriti.

Obravnavane osebe imajo tako v skladu z zakonom sedem dni časa, da se izrečejo o ugotovitvah, in ko komisija prejme izjave, te prouči in senatu predlaga sprejem sklepnih ugotovitev. Dodatni komentarji vsebine za zdaj niso mogoči, je pa postopek v sklepni fazi, so zapisali.

Nika Janša se je kot krajinska arhitektka v družbi Plinovodi zaposlila marca letos, je avgusta razkril tednik Mladina. Njene delovne naloge naj bi bile povezane z umeščanjem novih plinovodov v prostor. Kot je pojasnila takrat, je bila izbrana na podlagi javnega razpisa, enako so povedali tudi v Plinovodih. Poleg nje je službo v Plinovodih našel tudi Tadej Tanko, sin vodje poslanske skupine SDS Jožeta Tanka. V Plinovodih so takrat pojasnili, da so za objavljeni prosti delovni mesti prejeli tri oziroma sedem vlog, med prijavljenimi kandidati pa so izbrali osebi, ki sta po mnenju družbe v celoti izpolnjevali zahtevane razpisne pogoje. Dodajmo, da je službo marca lani našla še ena hči visokega politika – na Ljubljanskem gradu se je kot vodja službe za program zaposlila Helena Türk, hči Danila Türka. Izbrana je bila med 228 prijavljenimi kandidati.

Družba Plinovodi upravlja slovensko plinovodno omrežje in ga ima tudi v lasti. Pomen pridobiva v zadnjih mesecih zaradi projekta plinovod Južni tok. Plinovodi so namreč polovični lastnik družbe, ki bo gradila slovenski krak plinovoda. Projekt je ocenjen na dobro milijardo evrov, so še zapisali v Financah.

Ne spreglejte