Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 6. 2018,
14.04

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,02

10

Natisni članek

IKEA Planet Danes MOL

Ponedeljek, 25. 6. 2018, 14.04

5 let, 10 mesecev

Ikea kljub obljubam še nekaj časa ne bo prišla v Slovenijo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,02

10

Že nekaj let se govori, da bomo tudi v Ljubljani kupovali poceni pohištvo skandinavskega velikana Ikea. Ta bo stala v nakupovalnem središču BTC. Težava je uporabno dovoljenje, pogoj pa nova cesta, ki bo povezovala Kajuhovo in Ameriško ulico. Toda na sredi je ovira - dve stavbi podjetja v stečaju Protect GL. Mestna občina Ljubljana namreč ne želi odkupiti zemljišča od podjetja v stečaju  zaradi previsoke cene.

Občina je zdaj začela v postopek razlastitve, ki ga, kot pravijo, ne nameravajo prekiniti. V Ikei zatrjujejo, da se kljub vsem dolgotrajnim zapletom iz Slovenije ne bodo umaknili, so poročali v oddaji Danes na Planet TV.

Pred dvema letoma je rdečo luč za gradnjo Ikee prižgala civilna iniciativa. V neposredni bližini namreč stojijo stanovanjske hiše in stanovalce sta zmotila znatno povečana promet in hrup. Za to, da gradnja v tem trenutku stoji, pa niso krivi stanovalci, temveč skladišča, ki so v lasti podjetja v stečaju. Teh občina po ponujeni ceni ne želi odkupiti. Spor je prerasel meje in ga zdaj rešujejo na upravnem sodišču.

Ikea se kljub težavam iz Slovenije ne bo umaknila

''Upniki v tem stečajnem postopku zahtevajo, da se nepremičnine v tem trenutku ne prodajajo, jaz jim pri tem sledim,'' je povedal stečajni upravitelj Jan Veljko.

Na občini potrjujejo, da bi lahko gradnjo začeli takoj, v Ikei pa pravijo, da je tveganje, dokler ne podrejo skladišča in zgradijo ceste, preprosto preveliko. Na vprašanje, kdaj naj bi se rušenje začelo, Miran Gajšek z Oddelka za urejanje prostora MOL odgovarja, da je še vse v postopku.

V Ikei se kljub dolgotrajnim postopkom iz Slovenije ne nameravajo umakniti. ''Mi smo pripravljeni začeti graditi konstrukcijo, takoj ko bodo urejeni vsi administrativni postopki. Zelo smo predani temu, da izpolnimo pričakovanja slovenskih kupcev,'' je stanje komentiral Vladislav Lalić, regionalni direktor Ikee. ''Radi bi se prepričali, da ne bomo povzročali nikakršnih nevšečnosti v soseski,'' je še dejal Lalić.

Ikea
Novice Kdaj bo Ikea odprla trgovino v Ljubljani?
Ikea
Novice Ikea za pospešitev postopkov gradnje centra v Ljubljani
Ne spreglejte