SiolNET. Novice Slovenija
6,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ikea kljub obljubam še nekaj časa ne bo prišla v Slovenijo #video

6,02

termometer

Že nekaj let se govori, da bomo tudi v Ljubljani kupovali poceni pohištvo skandinavskega velikana Ikea. Ta bo stala v nakupovalnem središču BTC. Težava je uporabno dovoljenje, pogoj pa nova cesta, ki bo povezovala Kajuhovo in Ameriško ulico. Toda na sredi je ovira - dve stavbi podjetja v stečaju Protect GL. Mestna občina Ljubljana namreč ne želi odkupiti zemljišča od podjetja v stečaju  zaradi previsoke cene.

Občina je zdaj začela v postopek razlastitve, ki ga, kot pravijo, ne nameravajo prekiniti. V Ikei zatrjujejo, da se kljub vsem dolgotrajnim zapletom iz Slovenije ne bodo umaknili, so poročali v oddaji Danes na Planet TV.

Pred dvema letoma je rdečo luč za gradnjo Ikee prižgala civilna iniciativa. V neposredni bližini namreč stojijo stanovanjske hiše in stanovalce sta zmotila znatno povečana promet in hrup. Za to, da gradnja v tem trenutku stoji, pa niso krivi stanovalci, temveč skladišča, ki so v lasti podjetja v stečaju. Teh občina po ponujeni ceni ne želi odkupiti. Spor je prerasel meje in ga zdaj rešujejo na upravnem sodišču.

Ikea se kljub težavam iz Slovenije ne bo umaknila

''Upniki v tem stečajnem postopku zahtevajo, da se nepremičnine v tem trenutku ne prodajajo, jaz jim pri tem sledim,'' je povedal stečajni upravitelj Jan Veljko.

Na občini potrjujejo, da bi lahko gradnjo začeli takoj, v Ikei pa pravijo, da je tveganje, dokler ne podrejo skladišča in zgradijo ceste, preprosto preveliko. Na vprašanje, kdaj naj bi se rušenje začelo, Miran Gajšek z Oddelka za urejanje prostora MOL odgovarja, da je še vse v postopku.

V Ikei se kljub dolgotrajnim postopkom iz Slovenije ne nameravajo umakniti. ''Mi smo pripravljeni začeti graditi konstrukcijo, takoj ko bodo urejeni vsi administrativni postopki. Zelo smo predani temu, da izpolnimo pričakovanja slovenskih kupcev,'' je stanje komentiral Vladislav Lalić, regionalni direktor Ikee. ''Radi bi se prepričali, da ne bomo povzročali nikakršnih nevšečnosti v soseski,'' je še dejal Lalić.

Ikea Posel danes Kdaj bo Ikea odprla trgovino v Ljubljani? Ikea Posel danes Ikea za pospešitev postopkov gradnje centra v Ljubljani

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 52
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin