SiolNET. Novice Slovenija
4,58

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ikei zelena luč za rušenje v Ljubljani

4,58

termometer

 | Foto: IKEA
Foto: IKEA

Pohištveni trgovec Ikea je dobil gradbeno dovoljenje za rušenje objektov na zemljišču v ljubljanskem BTC, kjer naj bi nato postavili trgovino. Rušenje nameravajo končati do maja. Datum začetka gradnje še ni znan.

Za zdaj je Ikea dobila le dovoljenje za rušenje, ne pa tudi za postavitev nove trgovine. Poleg tega smo že večkrat pisali o zapletu pri načrtovanju prometnih rešitev, ki je v domeni ljubljanske občine.

V Ikei pravijo, da bodo rušenje začeli v drugi polovici januarja, končali naj bi ga do maja. Pred začetkom del morajo postaviti štirimetrsko protihrupno ograjo, začeli bodo že ta teden, in s strehe odstraniti obstoječe solarne panele. V družbi ob tem poudarjajo, da bo časovnica veljala ob ugodnih vremenskih pogojih, v nasprotnem primeru se lahko spremeni.

Odprtje spomladi 2019?

Družba hkrati nadaljuje pridobivanje dovoljenj za gradnjo. Če bo šlo to po načrtih, bi se lahko po neuradnih informacijah dela začela že marca ali aprila. Trgovska družba je že pred meseci za glavnega izvajalca izbrala podjetje SGP Pomgrad iz Murske Sobote.

V Ikei sicer praviloma za gradnjo trgovine potrebujejo eno leto. Če bo časovnica obveljala, bi lahko torej trgovino odprli spomladi 2019.


Preberite še:

Ikea pokukala v naše domove, kako živimo Slovenci? #video

Ikea izbrala izvajalce gradnje trgovine v Ljubljani

Lahko zaplet pri Jankovićevih zamakne gradnjo Ikee? #video


 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 93
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin