Igor Bavčar ima delo, zato še noče v zapor

Nekdanji predsednik uprave Istrabenza Igor Bavčar se je na ljubljansko višje sodišče pritožil zaradi odločitve okrožnega sodišča, ki je zavrnilo njegovo prošnjo za odlog prestajanja zaporne kazni, so pojasnili na okrožnem sodišču. Če bo višje sodišče pritožbo zavrnilo, bo Bavčar moral v zapor.

Igor Bavčar mora po pravnomočni sodbi ljubljanskega okrožnega sodišča vrniti tudi nekaj več kot 21 milijonov evrov nezakonite premoženjske koristi, ki jo je pridobil pri veriženju delnic Istrabenza iz leta 2007.

Igor Bavčar mora po pravnomočni sodbi ljubljanskega okrožnega sodišča vrniti tudi nekaj več kot 21 milijonov evrov nezakonite premoženjske koristi, ki jo je pridobil pri veriženju delnic Istrabenza iz leta 2007. Foto: Matej Leskovšek

Bavčar je po prvi obsodilni sodbi, ki je bila nato razveljavljena, odhod v zapor prelagal zaradi zdravstvenih razlogov, tokrat pa se je skliceval na druge določbe zakona o izvrševanju kazenskih sankcij. S spremembo zakona je namreč med utemeljenimi zdravstvenimi razlogi le še hospitalizacija.

Tokrat se je skliceval na določbo zakona, ki omogoča, da se kazen odloži, če mora obsojeni opraviti določeno delo, ki ga je začel, in bi nastala občutnejša škoda, če ga ne bi opravil.

Bavčarja smo prosili za dodatna pojasnila v zvezi z njegovo pritožbo. Odgovore še čakamo.

Bavčar ima poleg espeja v Sloveniji, ki po javno dostopnih podatkih ne ustvarja prihodkov in je med davčnimi neplačniki, v Srbiji podjetje za trgovino s kemičnimi proizvodi Gaschem. Tudi to podjetje po javno dostopnih podatkih nima prihodkov. 

Preberite še:
Tokrat mu ni uspelo: sodišče Bavčarju zavrnilo prošnjo za odlog zaporne kazni

Vrhovno sodišče izločilo Pogačnika in Ilovar Gradišarjevo

Bavčar bi moral v zapor 20. julija, a je tik pred sodnimi počitnicami vložil prošnjo za odlog začetka prestajanja kazni in hkrati zahteval izločitev dveh sodnikov pri odločanju. Okrožno sodišče je zahtevo za izločitev v odločanje posredovalo Višjemu sodišču v Ljubljani, ki je zahtevo zavrnilo. 

Bavčar se je ob izteku pritožbenega roka pritožil na vrhovno sodišče, ki mu je pritrdilo ter iz odločanja izločilo predsednika okrožnega sodišča Marjana Pogačnika in podpredsednico Sonjo Ilovar Gradišar.

Bavčarju je sodišče izreklo kazen petih let zapora

Okrožno sodišče je septembra lani Bavčarja in brata Sušinski znova obsodilo zaradi pranja denarja pri preprodaji delnic Istrabenza, Bavčar pa je bil oproščen obtožb napeljevanja k zlorabi položaja. Bavčarju je sodišče zato izreklo kazen petih let zapora, Kristjana Sušinskega je obsodilo na tri leta zapora, Nastjo pa na dve leti.

Vsi trije so se pritožili na višje sodišče, vendar je to potrdilo sodbe.

 

Sorodne vsebine

Komentarji

17
  • tdamijan / 11.09.2017. ob 17:09

    Tukaj ni debate, ČE BO SODIŠČE PRITOŽBO ZAVRNILO, navadnim smrtnikom se to ne more zgodit, za kilo kruha bi bli mi vsi navadni zaprti za eno leto. Pa banda prokleta, kaj se pa grete ?

  • tomii / 11.09.2017. ob 16:51

    Če revež ukrade štruco kruha in par paštet ga takoj nasilno privedejo v zapor za vsaj tri leta, za mroža za to ne velja mar ne ? BANDA SODNIŠKA, NISTE VREDNI SPOŠTOVANJA SPLOH!!!!!

  • lalex / 11.09.2017. ob 18:29

    Treba bo it na ulico in sprožit revolucijo!!!

Prikaži vse

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano