SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hrvati poročajo o blamaži slovenske vlade #foto

10

termometer

Tportal o blamaži slovenske vlade | Novica o "blamaži slovenske vlade", ki jo je objavil hrvaški Tportal. | Foto: Posnetek zaslona / Tportal
Novica o "blamaži slovenske vlade", ki jo je objavil hrvaški Tportal. Foto: Posnetek zaslona / Tportal

O vzpostavitvi spletne strani, ki potrošnikom ponuja primerjavo cen osnovnih živil in lažjo izbiro med primerljivimi izdelki, ki jo je pred dnevi ustvarila slovenska vlada, poročajo tudi hrvaški mediji. Tportal je novico naslovil: "Blamaža slovenske vlade: Začeli objavljati cene osnovnih živil, a jih trgovine vsak dan popravljajo."

V novici, ki jo najdete tukaj, so zapisali, da je namen vzpostavitve spletne strani trgovce odvrniti od previsokih podražitev, a je projekt že na začetku naletel na težave: "Trgovci, ki so pristali na sodelovanje v projektu, namreč vsak dan pošiljajo popravke cen, ki so jih kupci po nalogu vlade očitno napačno zapisali."

Hofer Novice Tuš, Hofer in Spar protestirajo zaradi vladne primerjave cen osnovnih živil #video Grafika Novice Vladna raziskava: to je najcenejši trgovec v Sloveniji. V Hoferju kritični. #video

Izpostavili tudi hrvaški Konzum

Opozorili so tudi na dejstvo, da bo trikrat v času trajanja projekta narejena inventura cen osnovnih 15 živil v tujini (v Avstriji, Italiji in na Hrvaškem). "Izbrali so trgovske verige v krogu 50 kilometrov od meje, cene Konzuma pa bodo objavili iz Hrvaške," so zapisali.

In dodali: "Javnost vznemirjajo številna vprašanja, na primer, zakaj se je projekt v zadnjem hipu zaradi dodajanja petih sezonskih izdelkov tako podražil in zakaj so skrivni kupci dejansko kupovali izdelke in ne le navajali cen. Mimogrede, projekt je doslej stal 58 tisoč evrov, če bodo izdelke še odkupovali, pa naj bi se ta cena še zvišala."

Trgovina, koronavirus Novice Hrvaška: zaradi znižanja cen s trgovskih polic umikajo nekatera živila

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin