SiolNET. Novice Slovenija
0,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hribar: To, kdo ima volilno pravico, ne bi smela biti predvolilna tema

0,08

termometer

Marjan Hribar | "Boleče je spoznanje, da smo v občini po 12 letih še vedno razdvojeni in da dejansko nimamo veliko stvari, na katere bi lahko bili ponosni," je dejal kandidat za župana Šmarjeških Toplic Marjan Hribar. | Foto: Planet TV
"Boleče je spoznanje, da smo v občini po 12 letih še vedno razdvojeni in da dejansko nimamo veliko stvari, na katere bi lahko bili ponosni," je dejal kandidat za župana Šmarjeških Toplic Marjan Hribar. Foto: Planet TV

Kandidat za župana Občine Šmarješke Toplice Marjan Hribar, ki se bo po razveljavljenih volitvah drugega kroga na volišču Bela Cerkev s tekmico in županjo Bernardko Krnc pomeril na ponovnih volitvah, je tam pripravil srečanje ob zaključku kampanje. Dejal je, da se čuti zmagovalca in da to, kdo ima volilno pravico, ne bi smela biti predvolilna tema.

Marjan Hribar je povedal, da volitve doživlja kot praznik demokracije in da se počuti kot njihov zmagovalec, saj je "zmagal v prvem in drugem krogu".

"Seveda tečejo še postopki in odločitev organov je potrebno spoštovati, tudi če se z njimi kdaj ne strinjamo," je dodal in nadaljeval, da zaupa v dobronamernost in pravilnost presoje vseh organov, ki se ukvarjajo z izidi volitev v Šmarjeških Toplicah.

Volitve bi morale biti praznik združevanja in demokracije

Občane je tudi opozoril, da gre le za volitve in da bi morale biti praznik združevanja in demokracije in nikakor ne praznik česarkoli drugega. "Boleče je namreč spoznanje, da smo v občini po 12 letih še vedno razdvojeni in da dejansko nimamo veliko stvari, na katere bi lahko bili ponosni," je pristavil.

Marjan Hribar Novice Šmarješke Toplice: volilna komisija razpisala ponovne volitve v Beli Cerkvi

Občina po njegovem mnenju zaostaja na področjih šolstva, turizma in gospodarstva. Občina ima "zelo majhen" prirastek prebivalstva, nima razvojnih programov, v njej se vrstijo afere. Občina nima jasnega stališča glede usmeritve ceste tretje razvojne osi, ukvarja se z aferami glede daljnovoda, s podjetjem Plastoform, z zdravstveno službo, zdaj pa tudi "želi nekdo državljanom, ki jo že imajo, odvzeti volilno pravico," je izpostavil.

"Teh zadev sicer sploh ne želim komentirati. To so stvari, ki sploh ne bi smele biti predmet volitev, namesto teh bi morala biti v ospredju razvojna vprašanja, vprašanja, kako povezati občino, kako jo spremeniti v močno upravno središče v centru Šmarjeških Toplic in kako nadoknaditi zamujeno," je poudaril.

Kot županski kandidat pa na omenjena vprašanja ponuja odgovore. Zanje ima rešitev, ima tudi "rešitev za dialog in ve, kako te stvari voditi naprej," je še med drugim dejal Hribar.

Bernarda Krnc Novice V Šmarjeških Toplicah napeto pred ponovitvijo volitev na volišču Bela Cerkev #video

V Šmarjeških Toplicah sta sicer županska kandidata Hribar in Bernardka Krnc v drugem krogu volitev zbrala vsak po 1016 glasov. Občinska volilna komisija je po pritožbi pred tednom Hribarju priznala še en glas, zaradi nepravilnosti pa je za nedeljo določila ponovne volitve na volišču Bela Cerkev.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin