SiolNET. Novice Lokalne volitve
0,10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Šmarješke Toplice: volilna komisija razpisala ponovne volitve v Beli Cerkvi

0,10

termometer

Marjan Hribar
Ponovne volitve za župana na volišču v Beli Cerkvi v občini Šmarješke Toplice bodo v nedeljo, 16. decembra. Foto: Planet TV

Občinska volilna komisija v Šmarjeških Toplicah je danes v obvestilu, objavljenem na spletni strani občine, tudi uradno razpisala ponovne volitve za župana na volišču Bela Cerkev. Za dan glasovanja so določili nedeljo, 16. decembra.

Volivci, ki nameravajo glasovati prek pošte, morajo občinsko volilno komisijo o tem obvestiti do ponedeljka, 10. decembra, do 24. ure. Tisti, ki nameravajo glasovati na domu, morajo komisijo o tem obvestiti do četrtka, 13. decembra, do 24. ure.

Predčasno glasovanje bo potekalo v četrtek, 13. decembra, med 7. in 19. uro, na volišču v Šmarjeti, in sicer v dvorani Kulturnega doma.

Marjan Hribar Novice Šmarješke Toplice: glas prednosti za Hribarja, na enem od volišč bodo volili znova #video

Občinska volilna komisija Hribarju priznala glas prednosti

Do vključno ponedeljka, 10. decembra, je možno občinski volilni komisiji predložiti predloge za zaupnike. Lista kandidatov ima v skladu z zakonom o volitvah v državni zbor lahko največ po enega zaupnika na volišču, so še zapisali v obvestilu.

V Šmarjeških Toplicah sta županska kandidata Marjan Hribar in Bernardka Krnc zbrala vsak po 1.016 glasov. Občinska volilna komisija je v sredo po pritožbi priznala še en glas Hribarju, zaradi nepravilnosti pa je določila ponovne volitve na volišču v Beli Cerkvi.

Šmarješke Toplice Novice V Šmarjeških Toplicah bo o županu morda odločal žreb

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin