Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 7. 2024,
21.48

Osveženo pred

2 uri, 25 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,32
Pariz 2024 Pariz 2024 olimpijske igre Tina Gaber Robert Golob

Natisni članek

Sreda, 24. 7. 2024, 21.48

2 uri, 25 minut

Golob v Pariz na odprtje olimpijskih iger

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,32
Tina Gaber, Robert Golob | Foto Profimedia

Foto: Profimedia

Premier Robert Golob se bo med četrtkom in soboto mudil v Parizu, kjer se bo na povabilo predsednika Francije Emmanuela Macrona udeležil otvoritvenih slovesnosti ob odprtju letošnjih olimpijskih iger, so danes sporočili iz kabineta predsednika vlade. V francoski prestolnici bo te dni tudi predsednica republike Nataša Pirc Musar.

Robert Golob se bo v francoski prestolnici v spremstvu partnerke Tine Gaber udeležil petkove otvoritvene slovesnosti iger.

Pred tem se bo premier udeležil sprejema, ki ga gosti predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach z ženo, in sprejema, ki ga gosti Emmanuel Macron. Gabrova se bo udeležila tudi kosila, ki ga ob tej priložnosti gosti žena francoskega predsednika Brigitte Macron.

Golob bo med bivanjem v Franciji obiskal tudi Slovensko hišo in se udeležil delovnega kosila s predsednikom Olimpijskega komiteja Slovenije Franjem Bobincem. Obisk bo sklenil v soboto z ogledom rokometne tekme med moškima reprezentancama Slovenije in Španije.

V četrtek bo v Pariz prispela tudi predsednica republike Nataša Pirc Musar, ki se bo v francoski prestolnici mudila do nedelje, v tem času pa bo opravila nekaj srečanj in si ogledala športna tekmovanja, na katerih bodo tekmovali slovenski športniki.

Po dogovoru s predsednico republike bo Pirc Musarjeva Slovenijo predstavljala na olimpijskih igrah, premier Golob pa na paralimpijskih igrah, so še pojasnili v njegovem kabinetu.

Ne spreglejte