Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 3. 2024,
10.04

Osveženo pred

1 mesec, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,83

Natisni članek

Saša Arsenovič Robert Golob

Ponedeljek, 11. 3. 2024, 10.04

1 mesec, 2 tedna

Golob odpovedal obisk pri Arsenoviču

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,83
Golob. Arsenivič. | Robert Golob je lani dejal, da delovanje mariborskih občinskih oblasti ne ustreza vrednotam njegove stranke.  | Foto STA

Robert Golob je lani dejal, da delovanje mariborskih občinskih oblasti ne ustreza vrednotam njegove stranke.

Foto: STA

Predsednik vlade Robert Golob se bo pozno popoldne mudil v Mariboru, kjer bo obiskal Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor. Pred tem je bilo napovedano tudi delovno srečanje z županom Mestne občine Maribor Sašem Arsenovičem, a so iz kabineta predsednika vlade danes sporočili, da sestanek z županom odpade. Predvidoma se bosta Arsenovič in Golob srečala še v tem tednu, so sporočili iz kabineta predsednika vlade. 

V službi za odnose z javnostmi na Mestni občini Maribor so sporočili, da je srečanje odpovedal kabinet predsednika vlade in da jim razlog za odpoved ni znan. 

Medtem so v UKC Maribor povedali, da obisk predsednika vlade pri njih ni odpovedan. Izjava premierja je predvidena ob 19.15 uri. 

Napeto med stranko GS in Arsenovičem

Med vodstvom mariborske občine in mariborskim odborom Gibanja Svoboda se je v dosedanjem delu mandata po zadnjih lokalnih volitvah precej iskrilo, Arsenoviču koalicije ni uspelo sestaviti, svetniki največje vladne stranke, ki jo v mestnem svetu vodi nedavno znova imenovani direktor UKC Maribor Vojko Flis, pa marsikdaj niso podprli predlogov župana.

Golob je lani celo dejal, da delovanje mariborskih občinskih oblasti ne ustreza vrednotam njegove stranke, na kar je Arsenovič odgovoril, da ima za veliko vrednoto povezovanje in da tudi od Gibanja Svoboda pričakuje izpolnitev obljub, ki jih je dalo pred volitvami.

Mariborski župan je državi večkrat tudi očital, da mestu ne zagotavlja vzdržnega financiranja ter da se vse bolj zajeda v občinske proračune. Po njegovem prepričanju namreč država občinam nameni bistveno premalo denarja, ta razkorak pa da še naprej raste. Samo v času njegovega mandata naj bi zrasel z 19 na skoraj 30 milijonov evrov.

V mariborskem mestnem odboru SD so prejšnji teden predstavili analizo bistvenih podatkov o drugem največjem slovenskem mestu, ki po njihovi oceni kažejo na skrb vzbujajočo sliko. Po ugotovitvah avtorja publikacije Borisa Soviča ima Maribor močan demografski problem, saj je indeks staranja prebivalstva bistveno višji kot v Sloveniji, mesto pa ima že več kot dve desetletji negativni naravni prirast.

Sicer pa se bo Golob, kot je sam napovedal v svoji objavi na Instagramu, za STA pa so potrdili tudi v njegovem kabinetu, zvečer udeležil še oddaje televizije POP TV na temo javnega zdravstva, ki bo potekala v živo z mariborske filozofske fakultete.

Robert Golob, DZ
Novice Robert Golob zavrnil namigovanja, da odhaja za komisarja v Bruselj #video
Robert Golob, DZ
Novice Znano je, kdo bo novi vodja kabineta predsednika vlade
Ne spreglejte