Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 10. 2024,
17.06

Osveženo pred

28 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Natisni članek

Trojane avtocesta avtocesta gneča

Nedelja, 13. 10. 2024, 17.06

28 minut

Gneča zaradi zapore avtoceste prek Trojan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,08
Trojane | Foto DARS

Foto: DARS

Zaradi delovne zapore na štajerski avtocesti med Blagovico in Vranskim proti Mariboru nastaja zastoji pred izvozom z avtoceste in na vzporedni regionalni cesti do Vranskega. Obvoz je mogoč prek Tuhinjske doline. Avtocesta bo v smeri Maribora zaprta še do ponedeljka do 6. ure.

Zastoj na izvozu Blagovica proti Mariboru je dolg okoli pet kilometrov, zamuda je 48 minut. Vozniki lahko avtocesto zapustijo že na Lukovici. So pa zastoji tudi na vzporedni regionalni cesti Blagovica–Trojane–Vransko. Obvoz je mogoč prek Tuhinja.

Štajerska avtocesta bo na tem odseku, ki so ga zaradi del zaprli v petek ob 20. uri, že v soboto pa so tam nastajali zastoji, zaprta še do ponedeljka do 6. ure. Poleg uvoza Blagovica proti Mariboru sta zaprta tudi uvoz Trojane v obe smeri in izvoz Trojane proti Mariboru.

Zastoji so tudi na dolenjski avtocesti pred delovno zaporo med priključkoma Trebnje zahod in Bič proti Ljubljani (dva kilometra) ter na primorski avtocesti med Uncem in Vrhniko proti Ljubljani, kjer je promet upočasnjen na posameznih odsekih. Gneča je tudi na cesti Pivka–Postojna pri Prestranku.

Ne spreglejte