SiolNET. Novice Slovenija
1,81

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Kako prenesti bon

Furs opozarja: Izjavo glede bonov dajte receptorju, ne nam

1,81

termometer

slap Kozjak
Foto: Getty Images

Finančna uprava RS (Furs) opozarja vse upravičence bonov, da morajo imeti vse izjave o prenosu bona izpolnjene in podpisane ter jih imeti s seboj ob koriščenju nastanitve, kjer bodo bon unovčili.

Kot poudarjajo, naj izpolnjenih in podpisanih izjav ljudje ne pošiljajo oziroma prinašajo na finančne urade. "To izjavo bodo namreč izpolnjeno in podpisano morali predložiti receptorju ob unovčitvi bona v turističnem objektu, kjer bodo prenočili oziroma unovčili bon," so zapisali.

Med brati oziroma sestrami bona ni mogoče prenesti

Boni so prenosljivi le med določenimi sorodniki. Tako lahko otrok prenese bon na oba starša ali stare starše in obratno. Prav tako lahko bon prenese otrok zakonca ali zunajzakonskega partnerja na drugega zakonca ali zunajzakonskega partnerja in obratno. Boni so prenosljivi tudi med otroki in njihovimi zakonitimi zastopniki, ki niso njihovi starši.

Bone lahko med sabo prenesejo tudi zakonci, zunajzakonski partnerji in partnerji v sklenjeni ali nesklenjeni partnerski zvezi. Ni pa mogoče bona prenesti med brati oziroma sestrami.

Bon je mogoče prenesti le v celoti. Če ste torej del bona že porabili, preostanka ne morete podariti.

Bon prenos grafika Foto: Gregor Jamnik

Obeta se prenos na humanitarne organizacije

Helena Cvikl
, vršilka dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za turizem, je dejala, da na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo podpirajo prenos bonov tudi na humanitarne organizacije in da glede tega potekajo dogovori. Kot je še dejala, bosta Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in Furs v nadaljevanju najverjetneje to tudi omogočila.

Kako prenesti bon

Oseba, ki želi izkoristiti prenesen turistični bon, mora v hotelu ali lastniku apartmaja oziroma drugemu ponudniku storitev predložiti posebno izjavo, ki mora vsebovati:

- ime in priimek ter EMŠO upravičenca, ki bon prenaša (prenosnik),
- ime in priimek ter EMŠO zakonitega zastopnika oziroma skrbnika prenosnika, če ga ima,
- ime in priimek ter EMŠO osebe, na katero se bon prenaša (pridobitelj),
- sorodstveno oziroma pravno razmerje med prenosnikom in pridobiteljem,
- datum in podpis prenosnika, njegovega zakonitega zastopnika oziroma skrbnika.

Izjavo upravičenca o prenosu bona lahko na svoj računalnik prenesete tukaj.

Primer izpolnjene izjave, ki jo je na Twitterju objavil Furs. Primer izpolnjene izjave, ki jo je na Twitterju objavil Furs. Foto: zajem zaslona

Preberite še:

Denar Posel danes Goljufom s turističnimi boni grozi do 40 tisoč evrov globe #video Piran Novice Vse o turističnih bonih na enem mestu #video Soča Novice Kako podariti turistični bon PZS pohodništvo gore orientacija v naravi Sportal Čaka nas drugačna planinska sezona, prvič tudi rezervacije nočitev v kočah preko spleta

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 22
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin