SiolNET. Novice Slovenija
0,07

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Furs opominja na oddajo davčnega obračuna za nekatere dohodke

0,07

termometer

furs
Obračun davka od dohodkov pravnih oseb morajo do navedenega roka predložiti davčni zavezanci, ki imajo davčno obdobje enako koledarskemu letu. Foto: STA

Finančna uprava RS (Furs) je danes opomnila, da se bliža 1. april, ko poteče rok za oddajo davčnega obračuna davka od dohodkov pravnih oseb za lani ter rok za oddajo davčnega obračuna akontacije dohodnine in dohodnine od dohodka iz dejavnosti za lani.

Obračun davka od dohodkov pravnih oseb morajo do navedenega roka predložiti davčni zavezanci, ki imajo davčno obdobje enako koledarskemu letu. Poleg davčnih zavezancev - domačih pravnih oseb morajo obračun tega davka predložiti tudi pravne osebe tujega prava, če so lani v celoti ali delno opravljale dejavnost oz. posle v Sloveniji ali če so imele kraj dejanskega delovanja poslovodstva v Sloveniji, so navedli v Fursu.

furs Novice Furs namerava pobrati za 632 milijonov evrov več davkov

Obračun akontacije dohodnine in dohodnine od dohodka iz dejavnosti pa so dolžne predložiti vse fizične osebe, ki opravljajo dejavnost, vključno z nosilci osnovne kmetijske in osnovne gozdarske dejavnosti, ki davčno osnovo ugotavljajo na podlagi dejanskih prihodkov in dejanskih ali normiranih odhodkov, in sicer za vse kmetijske dejavnosti svojega kmečkega gospodinjstva.

Furs Posel danes Furs do dodatnih 160 milijonov evrov Dohodnina Novice Ko Furs dobi pesniški navdih: "Hitro izpolnite vlogo, saj rokov se držimo strogo" Davek. Davčna napoved. Davki. Posel danes Furs lani pobral milijardo evrov več davkov kot v 2017 Dohodnina Novice Na Fursu pričakujejo prve napovedi za odmero davkov letos

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin