Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 6. 2014,
20.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Franc Bogovič SLS volitve

Ponedeljek, 23. 6. 2014, 20.44

8 let

Franc Bogovič tudi ob predstavitvi kandidatov za volitve poudaril pomen sodelovanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V Sloveniji je premalo sodelovanja, stranke se ne znajo dogovoriti in soočiti s ključnimi težavami, je na srečanju v počastitev dneva državnosti ocenil predsednik SLS Franc Bogovič.

Zato stranke vabi k podpisu deklaracije, s katero bi se že pred volitvami zavezali k reševanju ključnih težav.

Bogovič je na srečanju SLS na Jančah pri Ljubljani spomnil, da je SLS predlog pobude za državljansko držo poslala vsem, ki bodo sodelovali na letošnjih volitvah. Želijo, da se stranke že pred volitvami zavežejo, da bodo ne glede na volilni rezultat takoj po volitvah pristopile k izpeljavi najpomembnejših petih projektov za izboljšanje stanja v Sloveniji.

To so po mnenju SLS zdravstvena reforma, ureditev javnih financ in uveljavitev fiskalnega pravila, izboljšanje poslovnega okolja, enakomeren razvoj Slovenije, izboljšanje pravne države in dvig etičnega delovanja politikov.

Bogovič namreč meni, da se je v Sloveniji treba osredotočiti na ključne teme, ki jih mora politika rešiti, a sta za to potrebna sodelovanje in državotvorna drža. Po njegovem prepričanju je treba povezati tudi civilno družbo, delodajalce in delojemalce.

Politika zašla v drobnjakarske težave Kot je v izjavi novinarjem pred današnjo slavnostno konvencijo SLS na Jančah dejal Bogovič, v neformalnih pogovorih vsi kolegi priznavajo, da gre za ključne teme, čeprav imajo nekaj zadržkov, ali bi se k takemu sodelovanju zavezali že v predvolilnem času. Za zdaj nima še nobenega podpisa iz drugih strank. Bodisi dopolnitev te zaveze bodisi podpis pod njo pričakuje do petka. V enem od predvolilnih soočenj je podpis že zagotovil predsednik PS Zoran Janković, je spomnil predsednik SLS.

Ponovil je, da je slovenska politika zlasti v zadnjih desetih letih zašla v drobnjakarske težave, pred ključnimi težavami pa beži. V svojem nagovoru je tako spomnil, da že tretje volitve po vrsti zaznamuje isti sodni proces. "Najlažje se je v političnih pamfletih zavezati k populizmu in demagogiji, težje pa je priznati resno težavo, glede nje doseči soglasje in izvesti reforme," je prepričan.

Na listi SLS za državnozborske volitve je 86 kandidatov, nastopajo v vseh 88 okrajih. Na listi je sedem kandidatov, starih 30 let ali manj. Kandidira celotno vodstvo SLS, tudi sedanji poslanci stranke, z izjemo Janeza Ribiča. V prestolnici kandidirata Bogovič in podpredsednik stranke Janez Tomšič. Kot je dejal Bogovič, javnost nagovarjajo z ljudmi, ki so vredni zaupanja. Prepričan je, da bodo tega zaupanja na volitvah tudi deležni.

Ne spreglejte