Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 6. 2014,
22.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

SLS volitve Franc Bogovič

Torek, 17. 6. 2014, 22.03

8 let

Franc Bogovič bo glasove nabiral tudi v Ljubljani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Glavni odbor SLS je danes potrdil seznam kandidatov za prihajajoče parlamentarne volitve. Po besedah prvaka SLS Franca Bogoviča listo zaznamuje to, da vrh stranke tokrat kandidira v Ljubljani.

Na njej je 86 imen, med njimi je tudi pet dosedanjih poslancev SLS, 11 županov ali podžupanov ter več akademikov, podjetnikov in mladih.

Čim več glasov si želijo tudi v Ljubljani Kot je po koncu seje glavnega odbora SLS pojasnil Bogovič, želijo po uspehu na nedavnih evropskih volitvah, na katerih je bil sam izvoljen za evropskega poslanca, izboljšati položaj stranke tudi v prestolnici. Zato vrh stranke kandidira v Ljubljani, izmed šestih dosedanjih poslancev SLS pa v pokoj odhaja Janez Ribič.

Bogovič verjame, da bodo rezultat še izboljšali Na listi je poleg županov oziroma podžupanov še 16 akademsko izobraženih ljudi ter "kar nekaj takih, ki jim je uspelo v podjetništvu", po Bogovičevih besedah listo krasi tudi cela vrsta mladih. Kot je dodal, je kandidatna lista SLS odlična, zato verjame, da bodo ljudje ugotovili, da je stranka vredna zaupanja. Spomnil je tudi, da so na zadnjih parlamentarnih volitvah leta 2011 po dolgih letih upadanja obrnili smernice in izboljšali volilni rezultat, zato na predčasnih volitvah 13. julija verjame v novo izboljšanje.

Kandidatna lista je sicer sestavljena iz 86 imen, kar pomeni, da dva kandidata pokrivata dva okraja, je še povedal Bogovič. Sam pokriva okraja v Ljubljani, medtem ko direktor Kobilarne Lipica Boštjan Bizjak pokriva okraja Postojna in Sežana.

SLS in NSi tudi na parlamentarnih volitvah skupaj? Bogovič se je dotaknil tudi dogovora SLS z NSi o sodelovanju na volitvah in napovedal, da se bosta s predsednico NSi Ljudmilo Novak sestala v drugi polovici tedna, torej po vložitvi kandidatnih list. Kot je dodal, bosta podpisala dogovor o "usklajenem nastopu in predvolilni povezavi in skupnem nastopu tudi po volitvah".

Ne spreglejte