SiolNET. Novice Slovenija
1,95

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Farmacevtka ovadila kriminalista, ki sta jo zaslišala

1,95

termometer

Zoran Janković, Mestna občina Ljubljana
Foto: Bojan Puhek

Farmacevtka, ki naj bi zaposlitev v ljubljanskih lekarnah dobila v zameno za spolne usluge županu Zoranu Jankoviću, je ovadila kriminalista, ki sta jo zaslišala. Pop TV poroča, da gre za pričakovan manever obrambe, da bi izločili še preostale dokaze, ki niso ugodni za Jankovića.

Farmacevtki se zdi sporno, da sta jo kriminalista obiskala na domu in jo pospremila na zaslišanje, kjer se je morala odločiti, ali bo pričala proti Jankoviću ali pa se bo tudi sama znašla v postopku.


Preberite še:

Neuradno: prisluhi Jankoviću v zadevi farmacevtka v uničenje
Janković ovadil tožilko Žgajnarjevo
Tožilka Žgajnarjeva pojasnjuje časovnico pregona Jankovića


Z ovadbo bi obramba lahko izločila še preostale dokaze, ki niso ugodni za Jankovića. Izločili bi tudi zapisnik o zaslišanju farmacevtke, ki je preiskovalcem povedala, kaj se je dogajalo v županovi pisarni in pri njej doma, poroča Pop tv.

Kriminalista nezakonito vstopila v farmacevtkino stanovanje

Odvetnik farmacevtke Miha Kozinc je kriminalista ovadil, ker naj bi decembra 2015 nezakonito vstopila v stanovanje farmacevtke, zlorabila svoj položaj, jo pospremenila na zaslišanje v prostore NPU ter od nje izsilila izpoved, ki je obremenila župana.

Kozinc je dejal, da se za ovadbo zoper kriminalista ne bi odločili, če ne bi tožilka Žgajnarjeva poskrbela za objavo ovadb.

Prejšnji teden je okrožno sodišče v Ljubljani iz spisa v zadevi farmacevtka izločilo dokaze, pridobljene s prisluškovanjem ljubljanskemu županu Jankoviću. Pred njihovim uničenjem pa je imel Janković možnost vpogleda v gradivo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 10
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin