SiolNET. Novice Slovenija
0,69

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Evropske volitve: Igor Šoltes bo nosilec liste DeSUS

0,69

termometer

Igor šoltes
V DeSUS si za nosilca liste želijo dosedanjega evropskega poslanca iz vrst Zelenih Igorja Šoltesa. Foto: Ana Kovač

Izvršni odbor DeSUS je evroposlanca Igorja Šoltesa danes soglasno potrdil za nosilca kandidatne liste DeSUS za evropske volitve. Celotno listo, ki jo bodo oblikovali skupaj, bodo predstavili v prihodnjih desetih dneh. Šoltes, prvak DeSUS Karl Erjavec in dosedanji evroposlanec DeSUS Ivo Vajgl pričakujejo uspeh in izvolitev v Evropski parlament.

Erjavec se je na današnji novinarski konferenci po seji izvršnega odbora stranke zahvalil evroposlancu Vajglu, ki je v zadnjem mandatu zastopal barve stranke DeSUS v Evropskem parlamentu, a se za kandidaturo ni več odločil. Zadovoljen je tudi, da sta s Šoltesom dobro sodelovala, zlasti tedaj, ko je šlo za problematiko starejših.

V DeSUS so po Erjavčevih navedbah prepričani, da bo nosilec liste DeSUS izvoljen v Evropski parlament in nadaljeval delo, ki ga je že zastavil Vajgl. Šoltes, ki je v aktualnem mandatu v vrstah Zelenih, se je tudi včlanil v DeSUS in bo v Evropskem parlamentu, če bo ponovno izvoljen, zastopal barve Evropske demokratske stranke.

Igor Šoltes, Boris Štefanec, Argument Novice Evropske volitve: Erjavec se pogovarja tudi s Šoltesom

Prvak DeSUS Karl Erjavec pravi, da ga mesto evropskega poslanca v tem trenutku ne zanima. Prvak DeSUS Karl Erjavec pravi, da ga mesto evropskega poslanca v tem trenutku ne zanima. Foto: STA

Tudi Vajgl je danes izrazil zadovoljstvo nad Šoltesovo odločitvijo, da se pridruži DeSUS. Po Vajglovem mnenju bo kot izkušen poslanec izpolnil pričakovanja te stranke. Slednja bo po njegovem prepričanju tudi v prihodnjem mandatu imela evroposlaca.

Šoltes pa je danes dejal, da je sodelovanje z DeSUS logičen korak naprej v njegovem delovanju na evropskem parketu. Svoje začrtane cilje v iztekajočem mandatu želi nadaljevati v prihodnjem. Napovedal je, da bo svoje poslanstvo tudi v prihodnje gradil na vrednotah, kot so zdravje okolja, zdravi tržni odnosi, človekove pravice in dosledno spoštovanje vladavine prava.

Alessandra Mussolini Novice Vnukinja italijanskega fašističnega voditelja se je burno odzvala na Šoltesov govor #video

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin