SiolNET. Novice Slovenija
7,00

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Erjavec po hudem porazu napovedal odstop z ministrskega položaja #video

7,00

termometer

Karl Erjavec je po tem, ko ga je danes na kongresu stranke DeSUS premagala Aleksandra Pivec, napovedal odstop s položaja ministra za obrambo. Ob tem je dodal, da bo ostal član stranke.

1 / 12
2 / 12
3 / 12
4 / 12
5 / 12
6 / 12
7 / 12
8 / 12
9 / 12
10 / 12
11 / 12
12 / 12

Foto: Bojan Puhek

"Ostajam član stranke DeSUS, ne bom pa več opravljal ministrskega dela, ker ni več nobene potrebe po tem," je po svojem zaključnem govoru na kongresu stranke DeSUS v izjavi za medije poudaril zdaj že nekdanji prvi mož DeSUS Karl Erjavec.

Na vprašanje, kdaj bo odstopil kot minister za obrambo, je Erjavec dejal, da tega še ne ve natančno, je pa poudaril, da bo to storil zelo hitro.

Kaj je po porazu povedal Karl Erjavec. Video: Planet

kongres stranke DESUS Karel Erjavec Novice Erjavec prepričan o zmagi. Pivčeva: Lahko bi se izšlo meni v prid.

Kako je Erjavec spremljal govor nove predsednice DeSUS-a. Video: Lea Majcen

"Kaj hočem biti razočaran. To je demokracija."

Ob tem je dejal, da zaradi končnega rezultata glasovanja ni razočaran: "Kaj hočem biti razočaran. To je demokracija. Tega zaupanja, ki sem ga pričakoval, nisem dobil. Življenje teče dalje, bilo je 15 let napornega dela, veliko je bilo treba pretrpeti. Delal sem po svojih najboljših močeh in po svoji vesti, da bi uresničil cilje, ki jih ima stranka DeSUS."

Ob tem je dodal, da je morda napočil čas za novo generacijo, ki ji želi vse dobro, in zanikal, da namerava ustanoviti novo stranko. "Ostajam član stranke DeSUS. Ko me bodo pokopali, bom še vedno član stranke DeSUS," je še poudaril Erjavec.

Poglejte, kako je slavila Aleksandra Pivec. Video: Lea Majcen

kongres stranke DESUS Novice Izjemen dogodek v slovenski politični zgodovini: Karl Erjavec odhaja #video #foto kongres stranke DESUS Karel Erjavec. Novice Erjavec napadel Pivčevo, delegati v dvorani so ga izžvižgali #video

Gantar o Erjavčevem odstopu: Naredil je eno od boljših potez

"Ne morem vam povedati, kako sem vesel, da je prišlo do tega. To je nov začetek uspešnega obdobja stranke DeSUS in iskrene čestitke. Gospa Pivčeva je bila vrhunska," je veliko zmago Aleksandre Pivec komentiral nekdanji podpredsednik DeSUS Tomaž Gantar.

Na vprašanje, ali bo poslanska skupina ostala enotna, je Gantar odgovoril pritrdilno: "Nikomur ni v interesu, da bi stranko razbijal. Želeli smo spremembe, želeli smo nekaj več, nekaj boljšega po toliko letih, in ob tej priložnosti zagotovo velja zahvala dosedanjemu predsedniku za tisto, kar je naredil."

"Nisem pričakoval, da bo odstopil, mislim pa, da je bila to v zadnjem času ena od boljših potez glede na to, da bi se mu verjetno to zgodilo," je še dodal Gantar.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 38
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin