SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Episcenter: Država naj obdrži le deleže v strateško pomembnih podjetjih

1

termometer

Anketa agencije Episcenter je pokazala, da večina vprašanih, kar 59,1 odstotka, meni, da bi morala država obdržati deleže le v strateško pomembnih podjetjih, preostale pa prodati.

V telefonski javnomnenjski raziskavi, ki jo je za Planet Siol.net opravila agencija Episcenter, je večina vprašanih na vprašanje, kaj bi morala država storiti glede prodaje državnih deležev v podjetjih, odgovorila, da bi morala obdržati deleže le v strateško pomembnih podjetjih, preostale pa prodati. Tako meni kar 59,1 odstotka vprašanih. S prodajo se ne strinja 26,4 odstotka vprašanih, da bi morala država prodati vse deleže, ki jih ima v podjetjih, pa meni 11,7 odstotka. 2,8 odstotka vprašanih o tem nima mnenja.

Vlada je sindikatom predlagala znižanje mase plač v javnem sektorju za 158 minjonov evrov, sindikati dodatnemu zniževanju plač nasprotujejo. Anketirance so zato vprašali, kdo bi moral po njihovem mnenju vztrajati oziroma popustiti pri svojih zahtevah. Da bi morali popustiti tako na eni, kot na drugi strani meni 43,8 odstotka vprašanih, da bi morali popustiti sindikati, jih meni 32,5 odstotka, tistih, ki menijo ravno obratno, da bi morala popustiti vlada, pa je 20,7 odstotka. Preostali (3 odstotke) o tem nimajo mnenja.

Anketo so sicer opravili med 9. in 11. aprilom na vzorcu 401 anketiranca.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin