SiolNET. Novice Slovenija
6,90

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Neuralink

Elon Musk je opici v možgane vgradil čip in igrala je pong #video

6,90

termometer

Neuralink
Foto: Neuralink / Posnetek zaslona

Ameriško podjetje Neuralink, za katerim stoji Elon Musk, je javnosti predstavilo nov praktični primer uporabe svojega brezžičnega "računalnika", ki je namenjen vgradnji neposredno v možgane in naj bi pomagal ljudem z nevrološkimi poškodbami in boleznimi, kot je demenca. Ker naprave, ki jih razvija podjetje, še niso primerne za preizkuse na ljudeh, je Neuralnik pokazal zmožnosti tehnologije na opici z imenom Pager.

Devetmesečna samica makaka po imenu Pager se je učila igrati računalniško igro pong s pomočjo posebne fizične krmilne palčke. Med treningom, za katerega je bila nagrajena z bananinimi smutiji, so v podjetju Neuralink spremljali njene možgane s ciljem razumevanja nevronskih vzorcev. Pridobljene podatke so uporabili za učenje računalnika, ta je tako lahko začel prepoznavati in napovedati gibe opice glede na nevronske vzorce v njenih možganih.

Elon Musk Digisvet Superbogataš pokazal možganski vsadek za ljudi prihodnosti #video

Naslednji korak je zahteval odklop krmilne ročke od računalnika. Pager je med igro sicer še vedno uporabljala fizično krmilo, ne da bi vedela, da v resnici upravlja računalnik le z mislimi.

Elon Musk je dogodek pospremil z besedami, da bo Nerolink kmalu lahko paraliziranemu človeku omogočal uporabo pametnega telefona hitreje, kot to lahko stori zdrav človek s svojimi rokami.

Neuralink Digisvet Pozabite Teslo in rakete: to je najbolj nor projekt Elona Muska Imagine Digisvet Richard Branson predstavil novo generacijo vesoljske ladje za turiste #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 31
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin