Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 5. 2015,
12.51

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Koalicija Za otroke gre referendum ustavno sodišče

Petek, 15. 5. 2015, 12.51

1 leto, 5 mesecev

DZ prepričan v zakonitost novele zakona (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
DZ meni, da sta tako novela zakona o zakonski zvezi kot sklep o zavrnitvi razpisa referenduma sprejeta zakonito in na podlagi trdne argumentacije.

Odbor za delo, družino, socialne zadeve in invalide je namreč danes pripravil odgovor, ki ga bodo poslali ustavnemu sodišču v zvezi z dopustnostjo referenduma o noveli zakona o zakonski zvezi. V odgovoru DZ zavrača očitke, ki so jih v zahtevi, naj ustavno sodišče presoja odločitev, s katero je DZ marca zavrnil razpis referenduma o noveli zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, podali v koaliciji Za otroke gre. Odgovor je bil pripravljen na podlagi mnenja zakonodajno-pravne službe in mnenja, ki so ga pripravili v poslanski skupini ZL kot predlagateljici zakona.

Koalicija Za otroke gre optimistično pričakuje odločitev Koalicija Za otroke gre meni, da odgovor državnega zbora, ki ga bodo glede dopustnosti referenduma o zakonski zvezi poslali ustavnemu sodišču, dopušča referendum. "Z odgovorom, ki so ga pripravili, smo na nek način zadovoljni," je v današnji izjavi v Ljubljani dejal Aleš Primc iz koalicije Za otroke gre. Iz odgovora namreč po njegovih besedah izhaja, da je "referendum o noveli dopusten, da torej ni protiustaven". "Strinjajo se s tem, da zakonska zveza med možem in ženo ni protiustavna in da pravica do posvojitve ni pravica istospolnega para," je povedal.

"Verjamemo, da bo ustavno sodišče še lažje dovolilo referendum" "Vsebinsko niso zavrgli ali ovrgli naših argumentov, tako da po tem mnenju še bolj optimistično pričakujemo odločitev ustavnega sodišča. Verjamemo, da bo ustavno sodišče še lažje dovolilo referendum," je dodal.

Metka Zevnik pa je dejala, da predstavljeni odgovor ocenjujejo kot žaljivega za vseh 120 tisoč ljudi, ki so prispevali svoj podpis v podporo referendumu. "Tu gre že kar za sovražni govor do vseh tistih, ki mislijo drugače kot v strankah, ki so novelo sprejele," je dejala.

Ne spreglejte