Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 9. 2024,
14.31

Osveženo pred

5 dni, 11 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

Natisni članek

smučišče Kanin Občina Bovec

Sobota, 21. 9. 2024, 14.31

5 dni, 11 ur

Država bi lahko investirala v kabinsko žičnico na Kanin, zasebnik v smučišče

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,20
Žičnica Kanin | Država bi v celoti investirala v krožno kabinsko žičnico na Kanin. | Foto STA

Država bi v celoti investirala v krožno kabinsko žičnico na Kanin.

Foto: STA

Občina Bovec je po dveh mesecih dobila odgovor države glede načrtov s smučiščem na Kaninu – država bi lahko ob prenosu lastništva v celoti investirala v krožno kabinsko žičnico na Kanin, medtem ko za zgornji del smučišča od občine pričakujejo, da najde zasebnega vlagatelja, je danes poročal Radio Koper.

Podpredsednik vlade Matej Arčon, ki je tudi koordinator iskanja rešitve za Kanin, je za radio povedal, da bi za to, da bi država zagotovila državno pomoč oz. izgradnjo kabinske žičnice, morala občina prenesti zemljišča in služnosti na državo.

Ko bo namera občine znana, se bo vlada odločila, pravi Arčon. "Če gre država v investicijo kabinske žičnice, jo bo financirala v celoti. Za zgornji del bi lahko občina poiskala zasebnega partnerja oz. se dogovorila z interesenti, ki so že pripravljeni vlagati v smučišče," je dejal.

Bo predlog sprejemljiv za vse?

Interes so izrazili konzorcij Promotor z Ivanom Fornazaričem na čelu ter ekipa Bojana Križaja, ki sodeluje s srbskim podjetnikom Dejanom Ljevnaićem, direktorjem smučarskega centra Jahorina.

Bovški župan Valter Mlekuž je za radio izrazil pričakovanje, da bo občinski svet v četrtek idejo podprl. Meni, da gre za možnost, ki je sprejemljiva za vse, in dodaja, da se za smučišče, ki je zaprto že skoraj leto dni, končno vidi luč na koncu predora.

Bojan Križaj
Novice Bojan Križaj v Bovcu predstavil projekt oživitve Kanina
Ne spreglejte