Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 9. 2024,
15.29

Osveženo pred

1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,33

Natisni članek

Natisni članek

turizem Bovec tuje naložbe investicije Bojan Križaj Kanin

Petek, 6. 9. 2024, 15.29

1 dan

Bojan Križaj v Bovcu predstavil projekt oživitve Kanina

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,33
Bojan Križaj | "Jaz ne vlagam nič, vlagam svojo voljo. Sem najprej preveril, kakšna je situacija v državi, in ko sem dobil določene odgovore, sem iskal na drugačen način. Iskal sem ljudi, ki so pripravljeni vložiti denar, in jih našel. Poiskal sem ljudi, ki se razumejo. Imamo inženiring, ki je sposoben izpeljati zahtevne projekte," je za Radio Slovenija dejal nekdanji smučarski as Bojan Križaj. | Foto STA

"Jaz ne vlagam nič, vlagam svojo voljo. Sem najprej preveril, kakšna je situacija v državi, in ko sem dobil določene odgovore, sem iskal na drugačen način. Iskal sem ljudi, ki so pripravljeni vložiti denar, in jih našel. Poiskal sem ljudi, ki se razumejo. Imamo inženiring, ki je sposoben izpeljati zahtevne projekte," je za Radio Slovenija dejal nekdanji smučarski as Bojan Križaj.

Foto: STA

Nekdanji slovenski smučar, zdaj podjetnik, Bojan Križaj je z ekipo z bosansko-hercegovskega smučišča Jahorina občinskim svetnikom v Bovcu predstavil projekt oživitve smučišča Kanin, poroča Radio Slovenija. Križaj je zatrdil, da imajo za projekt vlagatelja: "Projekt ni utopija. V osnovi smo izhajali iz predpostavke, da državne pomoči ne bo."

Po navedbah nacionalnega radia se je Križaj povezal s srbskim podjetnikom Dejanom Ljevnaićem, direktorjem Olimpijskega centra Jahorina. Križaj in Ljevnaić sicer finančne konstrukcije nista predstavila, obljubila pa sta, da bo – potem ko so v četrtek za to dali zeleno luč občinski svetniki – Bovec v kratkem obiskal tudi vlagatelj.

"Jaz ne vlagam nič, vlagam svojo voljo. Sem najprej preveril, kakšna je situacija v državi, in ko sem dobil določene odgovore, sem iskal na drugačen način. Iskal sem ljudi, ki so pripravljeni vložiti denar, in jih našel. Poiskal sem ljudi, ki se razumejo. Imamo inženiring, ki je sposoben izpeljati zahtevne projekte," je za radio dejal Križaj.

Prenova v treh korakih

Oživitev načrtujejo v treh korakih. Večje in hitrejše kabinske žičnice, novo restavracijo in parkirišče, dve novi progi na Kaninskih podih in v Krnici, v dolini jih zanima tudi letališče, širitev igrišča za golf in gradnja resorta. Predstavnik italijanskega podjetja TechnoAlpin je predstavil načrtovani sistem zasneževanja, avstrijsko podjetje SunKid pa med drugim sankanje na tirnicah – na Kaninu bi postavili več kot štirikilometrsko, eno najdaljših prog na svetu, navaja Radio Slovenija.

Koliko bi projekt stal, ni znano, je pa Križaj zatrdil, da vlagatelja imajo: "To vsekakor ni domač milje. Dobil sem zelo jasen odgovor od države, da mora biti denar čist, in bo verjetno stokrat preverjen, preden se zgodi prva transakcija." Kot je še povedal, so odprti za vse oblike sodelovanja z občino, ki je lastnica naprav in zemljišč na smučišču.

Bovški župan Valter Mlekuž zdaj čaka na obisk Ljevnaića in skrivnostnega vlagatelja ter konkretno ponudbo. "Nimam nobenih zadržkov, kdo bo to delal, mi vemo, da Kanin potrebujemo," je navedel in ponovil, da občina denarja za vlaganje v smučišče nima.

Kanin | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač
Žičnica Kanin
Novice Bovški svetniki v zvezi s Kaninom čakajo na potezo države
Alenka Bratušek
Novice Predloge javno-zasebnega partnerstva za Kanin proučuje ministrstvo za finance
Bojan Križaj
Novice Srbi se zanimajo za Kanin, pomaga jim Bojan Križaj
Žičnica Kanin
Novice Zaradi nesreče na kaninski žičnici ovadeni dve osebi
Ne spreglejte