Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 3. 2024,
17.48

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,50

Natisni članek

nakupovalno središče prometna nesreča policija

Nedelja, 3. 3. 2024, 17.48

1 mesec, 3 tedne

Noreli z avti po ljubljanski garažni hiši in se posmehovali policiji #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,50

V soboto zvečer je v garažni hiši pri nakupovalnem središču Supernova na Rudniku v Ljubljani prišlo do objestne vožnje več voznikov. Na kraju se je zbralo več sto ljudi, ki so divjanje opazovali in ovirali uporabo garažne hiše, zaradi česar je posredovala policija, poročajo spletni mediji. Posnetek dogajanja je zaokrožil tudi na družbenih omrežjih.

Na Policijski upravi (PU) Ljubljana so potrdili, da so bili v soboto v večernih urah obveščeni o večji množici ljudi z vozili v garažnih hiši na območju Rudnika.

Na kraju se je zbralo več sto ljudi, ki so opazovali dogajanje, povzročali hrup in onemogočali vožnjo uporabnikom garažne hiše, zato je bilo v garažno hišo napotenih več policijskih patrulj.

Policisti so pri tem ugotovili več cestnoprometnih kršitev, največ s področja tehnične brezhibnosti vozil in obvezne zimske opreme, zato so kršiteljem izdali plačilne naloge.

Prišlo je tudi do trčenja

Obravnavali so tudi prometno nesrečo, ki jo je povzročil eden od voznikov. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je trčil v železne stebričke, nato pa še v betonski steber. V nesreči ni bil poškodovan, je bil pa zoper njega uveden prekrškovni postopek.

Kot so navedli na PU Ljubljana, zdaj nadaljujejo zbiranje obvestil in ugotavljanje identitete kršiteljev. V primeru dodatno ugotovljenih kaznivih ravnanj bodo ustrezno ukrepali, so napovedali.

Ob tem so opozorili, da je tovrstno početje lahko izredno nevarno, saj voznik z objestno vožnjo ogroža ne le sebe, temveč tudi vse ostale na kraju.

"Prav nesreča, ki so jo policisti obravnavali, kaže na to, kako hitro lahko do nesreče pride, zgolj naključje pa je, da v tej nesreči ni bil nihče poškodovan. Vse voznike tako pozivamo, da pri vožnji upoštevajo cestnoprometne predpise in poskrbijo za tehnično brezhibnost svojih vozil, saj lahko le tako največ prispevajo k prometni varnosti vseh udeležencev v prometu," so sklenili.

Nesreča, Kitajska
Novice Huda nesreča na poledeneli avtocesti, trčilo več kot sto vozil #video
Malečnik
Novice Ponoči prometna nesreča s smrtnim izidom v Mariboru
Poroka na prvi pogled
Planet TV Tudi življenje tega ženina je močno zaznamovala huda prometna nesreča
Alkotest
Novice Ljubljanski policisti v soboto obravnavali več voznikov pod vplivom alkohola
Ne spreglejte