SiolNET. Novice Slovenija
2,51

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Direktorica z Obale naj bi porabila 200 tisoč evrov podjetja za osebne namene

2,51

termometer

denar bankovci evro evri | Direktorico so ovadili zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja in kaznivega dejanja overitve lažne vsebine, ki ga je storila v sostorilstvu z materjo. | Foto: Getty Images
Direktorico so ovadili zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja in kaznivega dejanja overitve lažne vsebine, ki ga je storila v sostorilstvu z materjo. Foto: Getty Images

Koprski kriminalisti so na Okrožno državno tožilstvo v Kopru podali kazensko ovadbo zoper direktorico gospodarske družbe s slovenske obale in njeno mamo. Direktorica naj bi leta 2017 zlorabila položaj s tem, ko je brez soglasja družbenikov in v nasprotju z interesi družbe porabila skoraj 200 tisoč evrov sredstev družbe za osebne namene.

Denar naj bi porabila za delno plačilo kupnine nepremičnin, ki so nato postale njena last. Tako pridobljene nepremičnine je nato v letu 2018 "zavarovala" s hipoteko v korist njene mame, ki je bila izvedena na osnovi lažne posojilne pogodbe med direktorico in mamo.

Notarki sta podrobnosti prikrili 

Notarki, ki je to posojilno pogodbo overila, sta osumljenki prikrili, da je njena vsebina neresnična, in s tem storili kaznivo dejanje overitve lažne vsebine, so danes sporočili iz koprske policijske uprave.

Kriminalistično preiskavo zlorabe položaja direktorice gospodarske družbe so kriminalisti pričeli na podlagi ovadbe finančne uprave, drugo kaznivo dejanje pa so zaznali med samo preiskavo, ki jo je usmerjalo Okrožno državno tožilstvo iz Kopra.

Za kaznivo dejanje zlorabe položaja ali zaupanja je zagrožena kazen zapora od enega do osmih let, za kaznivo dejanje overitve lažne vsebine pa kazen zapora do treh let, so še spomnili na policiji.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin