Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 3. 2019,
10.08

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,94

14

Natisni članek

Danes Danes organizacija plesna šola Ljubljana maturantska parada

Ponedeljek, 4. 3. 2019, 10.08

5 let, 1 mesec

Plačljiva maturantska parada? Dijaška skupnost: To je izsiljevanje. #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,94

14

Organizator maturantske parade v Ljubljani, plesna šola Urška Pro, želi dijakom, ki se na maturantskih plesih ne bodo vrteli pod njenim okriljem, zaračunati udeležbo na paradi. Dijaška skupnost Slovenije meni, da plesna šola s tem izsiljuje, in predlaga, da dijaki parado organizirajo sami. Odziv Urške Pro čakamo.

Nekoč je bila parada brezplačna

"V preteklosti, ko je Plesna šola Urška Pro organizirala maturantske plese za večino ljubljanskih srednjih šol in gimnazij, je parado za vse dijake organizirala brezplačno. Ko pa so v Ljubljani maturantske plese začele organizirati tudi preostale plesne šole in se je tako plesni šoli Urška Pro zmanjšal tržni delež, je ta začela zaračunavati udeležbo na maturantski paradi," opozarja dijaška skupnost.

 

Na takšen način je po njihovih besedah parada postala predmet izsiljevanja dijakov, saj je, kot poudarjajo v dijaški skupnosti, v začetku šolskega leta direktor plesne šole Urška Pro Boris Prokofjev na predstavitvah svoje plesne šole, ki jih je opravil na ljubljanskih gimnazijah in srednjih šolah, dijakom dejal, da bodo, če ne izberejo njegove plesne šole za organizacijo maturantskega plesa, za udeležbo na maturantski paradi morali plačati 59 evrov.

Dijaki so se zato povezali z Mestno občino Ljubljana, ki jim je zagotovila, da ne bodo odstopili javnih površin za izvedbo dogodka, če bo cena parade na dijaka znašala 59 evrov.

Poglejte, kako je bilo na maturantski paradi lani. Video: Planet

Novice Kdo bo v letošnjem šolskem letu organiziral maturantsko parado?

Dijaška skupnost: Grozili so nam

Dijaška skupnost je o izjavi Prokofjeva dijake obvestila po družbenih omrežjih. "Takoj po objavi smo začeli prejemati grožnje organizatorjev maturantske parade, ki so grozili, da bodo proti nam 'uporabili vsa pravna sredstva', prav tako pa smo prejeli zasebno sporočilo žene lastnika Urške Pro, da bo začela 'razkrivati vsa naša imena'," poudarjajo dijaki

Oktobra 2018 so nato dosegli dogovor, da Urška Pro organizira parado pod točno določenimi pogoji. Eden izmed teh je bil, da dijaki za storitve plačajo deset evrov. Ta znesek bi v tem primeru morali poravnati samo dijaki, ki niso izbrali plesne šole Urška Pro za organizatorja maturantskega plesa na njihovi srednji šoli. Dogovor je bil spisan v obliki sporazuma, ki ga Prokofjev ni nikoli podpisal in se ga po besedah dijakov tudi ni držal.

Nina Vasilič
Trendi Prej in potem: preobrazba v princesko maturantskega plesa #foto #video

"Znova so se začele manipulacije"

"Ob začetku oglaševanja dogodka so se ponovno pojavile manipulacije, saj so spet oglaševali znesek 59 evrov. Enoten znesek v tem primeru ni obsegal samo udeležbe na maturantski paradi, temveč tudi vstop na festival v organizaciji Urške Pro, ki na dan maturantske parade poteka na Gospodarskem razstavišču," so opozorili v dijaški skupnosti in dodali:

"Po izdanem opozorilu so organizatorji ločili dogodek maturantske parade od festivala, še vedno pa se dogodek oglašuje pod 'znižano ceno 10 evrov', ki velja do vključno 4. 3. 2019. Po tem datumu je cena za udeležbo na maturantski paradi še vedno 59 evrov."

V studiu oddaje Danes pa sta svoje poglede soočila predstavnika plesne šole Urška in Dijaške skupnosti. 

Plesno šolo Urška Pro smo prosili za odziv na očitke dijakov. Odgovore še čakamo.
Novice Maturantska četvorka napolnila ulice slovenskih mest #video
Direktor plesne šole Urška Pro nam je poslal zahtevo za popravek, ki smo ga objavili tukaj.
Ne spreglejte