Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 5. 2016,
7.22

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Dež vreme

Nedelja, 15. 5. 2016, 7.22

7 let, 11 mesecev

Dež bo danes ponehal, gasilcem pa je že povzročil nekaj dela

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Dež | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Danes bo sprva oblačno s padavinami, ki bodo do sredine dneva povsod ponehale, najpozneje v jugovzhodni Sloveniji. Delno se bo od zjasnilo, popoldne bodo nastale še krajevne plohe.

Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 15, na Primorskem, kjer bo zapihala šibka burja, do 20 stopinj Celzija, piše na spletni strani agencije za okolje.

Jutri in v torek delno jasno, v sredo pa bolj sončno

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Popoldne bodo krajevne plohe. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, na Primorskem okoli 10, najvišje dnevne od 12 do 16, na Primorskem do 18 stopinj Celzija, še napovedujejo meteorologi.

V torek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo krajevne plohe. V sredo bo večinoma sončno in nekoliko topleje.

Zaradi dežja so imeli včeraj veliko dela gasilci, ki so izčrpavali vodo iz poplavljenih kleti, čistili cevi za meteorne vode, jaške …

Posredovati so morali v Notranjih Goricah, v Logatcu, v Prevaljah pod Krimom, v Ljubljani, Domžalah, Lešnici, Slovenj Gradcu, v Prevaljah, Ravnah na Koroškem in v Žužemberku.

Na cesto Urbanci–Tinjan v občini Koper podrli drevesi in pretrgal električni vodnik javne razsvetljave. Gasilci so drevesi razžagali in odstranili s cestišča.

Po podatkih Oddelka za hidrološko prognozo Agencije RS za okolje reka Ljubljanica in njeni pritoki s kraškim zaledjem naraščajo. Ljubljanica bo tekom dneva poplavljala na Ljubljanskem barju v območju pogostih poplav.

 

Razmere na cestah

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi prometne nesreče zaprta primorska avtocesti v predoru Kastelec proti Ljubljani. Priporočajo obvoz po regionalni cesti Kastelec-Kozina. Zastoji nastajajo na zahodni ljubljanski obvoznici od Kosez proti Kozarjam.

Zaradi kolesarske prireditve bosta predvidoma do 14. ure zaprti cesti Gabrje-Ratež in Vahta-Gabrje.

Danes do 21. ure velja splošna prepoved prometa tovornih vozil nad sedem ton in pol.

Do 17. maja so med 20. in 5. uro zaradi del predvidene nočne popolne zapore štajerske avtoceste med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani. Promet bo preusmerjen na regionalno cesto.

Zaradi obnove vozišča je zaprta regionalna cesta Bled-Gorje-Pokljuka, skozi Rečico. Obvoz je urejen preko Jesenic, za lokalni promet z osebnimi vozili pa po lokalnih cestah.

Ne spreglejte