SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Denis Avdić, Radio 1 in Zvonko Černač so se našli na pol poti

2

termometer

 | Foto:
Na okrožnem sodišču je bil poravnalni narok, na katerem se je Zvonku Černaču kot tožeči stranki in Denisu Avdiću ter Radiu 1, d. o. o., kot toženi stranki uspelo poravnati.

Černačev zastopnik odvetnik Janez Stušek iz odvetniške pisarne Nine Zidar Klemenčič je po naroku povedal, da je bila poravnava uspešna.

Leo Oblak, zakoniti zastopnik Radio 1, pa je povedal, da je bistvo poravnave v opravičilu. Pojasnil je, da so po več preverjanjih ugotovili, da so bile govorice, o katerih so poročali leta 2011 na Radiu 1, o zasebnem življenju Černača neresnične. Zato so dorekli besedilo opravičila, ki ga bodo tudi objavili. Glede odškodnine pa je Oblak le dodal: "Če je, ne smem povedati, če je ni, ne smem povedati." Na spletni stran sodišča je sicer zapisano, da je odškodnina predmet te pravdne zadeve.

Sodnica je uvodoma sicer povedala, da je nameravala izključiti javnost, češ da gre za občutljive stvari iz osebnega življenja tožeče stranke, a je Černačev zastopnik odvetnik Janez Stušek iz odvetniške pisarne Nine Zidar Klemenčič pojasnil, da ne gre za resnične stvari in zato sam ne vidi potrebe po izključitvi javnosti.

Po zakonu o pravdnem postopku je na poravnalnem naroku javnost vedno izključena, vsebina poravnave pa je lahko javna.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin