Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 6. 2013,
18.14

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Danes Danes Planet TV

Četrtek, 6. 6. 2013, 18.14

5 let, 2 meseca

Danes v Danes: Vlada bo proračun polnila tudi z davkom na nepremičnine

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V informativni oddaji Danes o zadevi Patria, o davku na nepremičnine, o odpuščenih delavcih Mariborske livarne Maribor in tudi o poplavah, ki grozijo Madžarski.

Tri dni po razsodbi v zadevi Patria je spregovoril tožilec v tej zadevi Andrej Ferlinc. Ne razumem stavkov v smislu: "Ne priznam tega sodišča". Iz polpretekle zgodovine vemo, kdo je tako govoril, Tito in Miloševič, se je Ferlinc v intervjuju za Večer odzval na reakcije, ki so sledile obsodbi Janše, Črnkoviča in Krkoviča. Od včeraj je nepreklicno, vlada Alenke Bratušek bo prazen proračun z novim letom polnila tudi z davkom na nepremičnine, kar je napovedala v paketu protikriznih ukrepov v začetku maja. V središču Maribora je potekal drugi delavski shod, namenjen predvsem odpuščenim iz Mariborske livarne Maribor. Tej je sicer vlada med tednom odobrila državno poroštvo za v višini 5,1 milijona evrov. A nekdanji delavci pravijo, da to zdaleč ne bo dovolj za rešitev nekdanjega mariborskega industrijskega ponosa. Delavci tako danes niso več pozivali države k pomoči, lahko so le prevzeli pakete hrane. Na Madžarskem se - podobno kot ponekod na Hrvaškem - pripravljajo na eno najhujših poplav v svoji zgodovini. Grozeč vodni val, ki je v zadnjem tednu poplavil že dele Srednje Evrope, se vali proti Budimpešti.

Si pripravite več prtljage, kot je gre v avtomobilski prtljažnik? Ste napeti in pred stresom že pred odhodom na počitnice? Se vaši sopotniki pritožujejo nad vašo vožnjo, otroci pa bruhajo? Potem si morate ogledati, kaj smo počeli na delavnici Družina na potovanju, ki je potekala na posestvu Ugar pri Ribnici. Na sproščenem tekmovanju so se v orientaciji, spretnostni vožnji in še v mnogočem pomerile mlade družine, pri tem pa so vsi uživali v idiličnem okolju.

Z današnjo akcijo strpnosti v Mariboru se je začel odvijati program festivala Ljubljana Pride, ki letos poteka v več slovenskih mestih pod sloganom Svoboda in solidarnost sta istospolni par. Mimoidoče so pozivali k strpnosti in jim pomagati pri premagovanju predsodkov.

Ne spreglejte