Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 7. 2013,
17.51

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Danes Danes napoved

Ponedeljek, 15. 7. 2013, 17.51

5 let, 2 meseca

Danes v Danes: Na vrhuncu turistične sezone bo gneča še hujša kot običajno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V oddaji Danes o zaostreni policijski stavki, počitnicah za dijake, parlament in vlado, o prodaji državnega premoženja in tudi o rekorderju med kazensko ovadenimi župani.

Vse kaže, da bo na vrhuncu turistične sezone že tako običajna gneča na mejnih prehodih še precej hujša. Večji od dveh policijskih sindikatov se je odločil, da bo v petek bistveno zaostril že pol leta trajajočo stavko. In kako pojasnjujejo takšno odločitev?

Po črni statistiki v začetku leta je število smrtnih žrtev naših cest le začelo upadati, tako je v tem času ena smrtna žrtev več kot v enakem obdobju lani. A kljub temu razloga za zadovoljstvo ni, treba je narediti še več in prav zato začenja veljati nova, strožja zakonodaja.

Marsikateri dijak je bil danes že ob peti uri zjutraj pred računalnikom: takrat je namreč Državni izpitni center objavil rezultate letošnje splošne mature. Natanko 6.320 je odleglo, zrelostni izpit so uspešno opravili že v prvem roku, 439 pa jih bo namesto na počitnice moralo nazaj za knjige.

Poleg gimnazijcev, ki bodo zdaj še bolj sproščeno na počitnicah, se te začenjajo tudi za poslance. Parlamentarne počitnice bodo trajale kar do 2. septembra, tri tedne v avgustu bo počivala tudi vlada. In kdo bo Slovenijo, pred katero so jeseni odločilni meseci, medtem reševal iz krize?

Potem ko smo se spomladi za las, a le do nadaljnjega izognili evropskim ukrepom po vzoru Grčije, mora Slovenija še letos izpeljati vrsto reform – ena od glavnih je prodaja državnih družb. In da ne bi bil tretji val privatizacije še ena zgodba o tajkunih in stečajih, je predsednik republike Borut Pahor o tem pripravil poseben posvet. Z ministri, ekonomisti, poslanci je iskal odgovore na vprašanja, kako narediti privatizacijo pregledno, brez korupcije, in kaj pravzaprav prodati ter kam vložiti kupnino.

V oddaji Danes ob 19.30 tudi o rekorderju med kazensko ovadenimi župani Francu Kanglerju, ki je dobil novo ovadbo, že 14. po vrsti, pa tudi o posledicah podnebnih sprememb.

Ne spreglejte