SiolNET. Novice Slovenija
1,33

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Danes na računih višje pokojnine nekaterim upokojencem

1,33

termometer

upokojenci starejši

Za prejemnike najnižje in zagotovljene pokojnine ter tiste invalidske upokojence, ki so po zadnji pokojninski noveli upravičeni do zagotovljenega zneska invalidske pokojnine, bo majska pokojnina, ki bo nakazana danes, v skladu z omenjeno novelo višja.

Višja nakazila bo prejelo približno 103.600 upokojencev, od tega dobrih 84.300 prejemnikov zagotovljene pokojnine, dobrih 11.100 upravičencev do zagotovljenega zneska invalidske pokojnine in več kot 8.100 prejemnikov najnižje pokojnine. Pokojninski zavod bo za višje zneske na letni ravni namenil 43 milijonov evrov.

pokojnina upokojenci družina generacija Novice DZ sprejel pokojninsko novelo

Zagotovljena pokojnina, ki predstavlja minimalni znesek za tiste z izpolnjenimi pogoji za starostno upokojitev, bo višja za malenkost manj kot 40 evrov in znašala 620 evrov, najnižja pokojnina bo malenkost pod 280 evrov, kar je za od 20 do 50 evrov več, kot so znašale najnižje starostne, predčasne in invalidske pokojnine za upokojene v različnih obdobjih, višji znesek invalidske pokojnine pa bo nekaj pod 400 evrov.

Upokojenci Novice Upokojenci z nižjo pokojnino bodo prejeli solidarnostni dodatek dom družina Novice Več za družine in upokojence, minimalna plača zamrznjena upokojenka Novice Upokojenka zaradi osamljenosti podala lažno prijavo zločina

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin