SiolNET. Novice Slovenija
1,23

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Danes izjemoma dovoljeno prehajanje regij za druženje z družino

1,23

termometer

policija policisti
Foto: STA

Danes bo dovoljeno obiskati bližnje, a dovoljeno je zbiranje največ šestih oseb iz največ dveh gospodinjstev, mednje pa se ne štejejo mlajši od 15 let. 

Danes lahko prebivalci med statističnimi regijami prehajajo med 5. in 22. uro, če gredo na obisk na zasebne površine. Verski obredi bodo na veliko noč potekali brez prisotnosti vernikov, poroča STA.

Razen današnje izjeme do vključno 11. aprila veljajo omejitveni ukrepi, s katerimi želi vlada zajeziti nadaljnje širjenje novega koronavirusa.

Do vključno 11. aprila veljajo strožja pravila

Prepovedano je prehajanje med statističnimi regijami, razen ob predložitvi negativnega testa PCR, dokazila o cepljenju ali prebolelosti covid-19. Pri tem velja nekaj izjem, med njimi je tudi prihod na delo.

Omejeno je tudi zbiranje ljudi, izjema so le ožji družinski člani ali člani skupnega gospodinjstva. Prepovedane so vse prireditve, shodi, slavja, praznovanja in poroke. Zadnje so dovoljene le z dovoljenjem ministra.

Znova se uvaja nošenje mask na vseh javnih prostorih, tudi na prostem. Do vključno 11. aprila bo pouk potekal na daljavo, vrtci bodo zaprti. Omogočeno je varstvo za mlajše otroke staršev, zaposlenih v kritični infrastrukturi, v šolah bodo tudi otroci s posebnimi potrebami.

Maribor Novice V Mariboru protestirali zaradi protikoronskih ukrepov Testiranje na covid-19 Novice V petek pozitivnih več kot četrtina testov, umrlo pet ljudi #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 9
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin