SiolNET. Novice Slovenija
0,90

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Danes bo znanih več podrobnosti o turističnih bonih

0,90

termometer

hotelska soba
Foto: Getty Images

Vlada bo danes predvidoma sprejela uredbo, s katero bo določila podrobnosti o uporabi turističnih bonov, ki jih bo država z namenom pomagati turističnim podjetjem po epidemiji razdelila prebivalcem. Sledila bo vzpostavitev informacijskega sistema pri finančni upravi (Furs), nato pa bo bone mogoče začeti unovčevati.

bazen Novice Zloraba turističnih bonov? Na vladi pravijo, da je to kriminal. #video

Turistični boni so eden od nosilnih ukrepov iz tretjega paketa protikoronskih ukrepov, ki ga je DZ sprejel konec maja. Prejeli jih bodo vsi prebivalci s stalnim bivališčem v Sloveniji 13. marca 2020, in sicer rojeni do vključno leta 2002 v višini 200 evrov, mlajši pa v višini 50 evrov. Unovčili jih bodo lahko za plačilo nočitve oziroma nočitve z zajtrkom v nastanitvenih obratih v Sloveniji, piše STA.

Podrobnosti v zvezi z unovčevanjem bonov bo vlada določila z uredbo

Že zdaj pa je znano, da bodo veljali do konca leta, da ne bo mogoče zahtevati izplačila njihove vrednosti v denarju, bodo pa prenosljivi med sorodniki, in sicer v ravni vrsti do drugega kolena. V nastanitvenih obratih gostom z boni ne bodo smeli zaračunati višje cene kot v primeru plačila z drugimi plačilnimi sredstvi.

Po dozdajšnjih napovedih gospodarskega ministra Zdravka Počivalška bo treba celotno vrednost bona izkoristiti naenkrat. Proračun bodo stali 345 milijonov evrov.

Turistični boni bodo evidentirani kot dobroimetje v korist upravičenca v informacijskem sistemu Fursa, o čemer bo vsak obveščen po elektronski pošti. Finančna uprava bo poskrbela tudi za povračilo sredstev turističnemu ponudniku, pri katerem ga bo upravičenec koristil, še navaja STA.

Piran Novice Turistični boni: Kacin pričakuje, da bodo na voljo najkasneje 15. junija

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin