SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zloraba turističnih bonov? Na vladi pravijo, da je to kriminal. #video

10

termometer

Turistični boni pri nas še niti niso zaživeli, pa eno od slovenskih zdravilišč strankam že sporoča naslednje. Če unovčite bone, je cena paketa za tretjino višja. To je kriminal, pravijo na vladi. Kako jim odgovarjajo v termah? 

Turizem Slovenija Novice Turistični boni bodo prenosljivi med sorodniki

Na spletu se je pojavila ponudba zdravilišča Bioterme Mala Nedelja, iz katere je jasno razvidno, da je cena desetdnevnega oddiha štiričlanske družine dražja ob unovčenju turističnih bonov, ki jih je vlada v okviru tretjega protikoronskega kriznega svežnja razdelila državljanom za ponovni zagon slovenskega turizma.

Do turističnih bonov bodo upravičeni državljani s stalnim prebivališčem v Sloveniji, in sicer rojeni do vključno leta 2002, v višini 200 evrov, mlajši pa v višini 50 evrov. Unovčiti jih bo mogoče za plačilo nočitve oziroma nočitve z zajtrkom v nastanitvenih objektih v Sloveniji.

Cena paketa, plačanega z boni, višja od cene običajnega paketa

Paket Poletje FM, ki ga ponujajo v Biotermah Mala Nedelja in v katerem so vključeni desetdnevna nočitev s polpenzionom, neomejeno kopanje v bazenih termalnega parka dnevno od 8. do 21. ure, na dan prihoda in na dan odhoda možnost kopanja ves dan brez doplačila, kopalni plašč v času bivanja, neomejen vstop v svet savn in fitnes ter parkirno mesto tik ob hotelu oziroma parkirno mesto v garaži z doplačilom 3,50 evra na dan, brez unovčenja turističnega bona, znaša 570 evrov na osebo.

Otroka, stara štiri in osem let, pa imata v tej ponudbi vštet stoodstotni popust. Za družinski paket bi tako odšteli 1.140 evrov brez takse, če plačate z gotovino. 

ponudba terme | Foto: Osebni arhiv Foto: Osebni arhiv

Ista ponudba pa bi, če bi želeli unovčiti turistične bone, sicer na osebo znašala 550 evrov, a bi bila končna cena kljub temu za tretjino višja. Za družinski paket bi ob unovčitvi bonov odšteli 1.650 evrov. Končni znesek je višji, ker mladoletna otroka v tem primeru ne bi bila upravičena do stoodstotnega popusta, temveč zgolj 50-odstotnega. 

Cena paketa Poletje FM brez unovčenja turističnih bonov  Cena paketa Poletje FM z unovčitvijo turističnih bonov

Na osebo: 570 evrov,

otrokoma, starima štiri in osem let, pripada 100-odstotni popust,

končna cena: 1.140 evrov brez turistične takse.

Na osebo: 550 evrov,

otrokoma, starima štiri in osem let, pripada 50-odstotni popust,

končna cena: 1.650 evrov brez turistične takse.

Bioterme: gre za infromativno ponudbo

Da gre za ponudbo Bioterm pri Ljutomeru, so za oddajo Planet 18 potrdili tudi v vodstvu turističnega kompleksa z 68 hotelskimi sobami, 22 glamping vilami, termalnim in velnes parkom. A so danes pojasnili, da ne gre za uradni dokument, temveč zgolj za informativno ponudbo. 

Na višjo ceno ponudbe se je odzval tudi davčni strokovnjak Ivan Simič, član vladne skupine, ki je pisala tretji protikoronski sveženj, v katerem je tudi za 350 milijonov evrov turističnih vavčerjev. Kot pravi, je to "kriminal." 

Kot pojasnjuje, hotelom priporoča, naj v svoje ponudbe raje vključijo nočitev oziroma nočitev z zajtrkom in ne da iščejo možnosti, da bi v svoje ponudbe vključili še dodatne storitve. "Cene morajo biti normalne," je med drugim še dejal Simič. 

Ali nameravate unovčiti turistične bone?

  • Da. 1310 glasov
    72,10%
  • Ne. 507 glasov
    27,90%
Oddanih 1817 glasov
Turizem Slovenija Novice Kakšna je vsebina tretjega protikoronskega kriznega paketa? #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 142
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin