Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 12. 2022,
8.30

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,66

2

Natisni članek

vremenska napoved vreme sneg oblačnost dež

Petek, 2. 12. 2022, 8.30

1 leto, 4 mesece

Arso opozarja: v soboto se bosta pojavljala žled in poledica

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,66

2

žled | Pojava bosta zjutraj in dopoldne možna tudi v višjih legah osrednje in SV Slovenije, vendar bosta manj izrazita, so sporočili z Arsa. | Foto Ana Kovač

Pojava bosta zjutraj in dopoldne možna tudi v višjih legah osrednje in SV Slovenije, vendar bosta manj izrazita, so sporočili z Arsa.

Foto: Ana Kovač

V soboto se bosta ob padavinah od jutra do večera predvsem na območju Notranjske in Kočevske med približno 500 in 1.000 metri nadmorske višine pojavljala žled in poledica. Pojava bosta zjutraj in dopoldne možna tudi v višjih legah osrednje in SV Slovenije, vendar bosta manj izrazita, so sporočili z Arsa.

Popoldne bo oblačno in povečini brez padavin. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 5, na Primorskem do 10 °C.

Jutri bo oblačno, padavine se bodo zjutraj in dopoldne od juga razširile na vso Slovenijo. Po nižinah bo večinoma deževalo, v severni polovici Slovenije pa sprva snežilo. Čez dan se bo meja sneženja dvigala. Predvsem ponekod na Notranjskem in Kočevskem bo v krajih med približno 500 in 1000 metri padal dež, ki bo zmrzoval. Na Primorskem se bo krepila burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 2, na Primorskem okoli 6, najvišje dnevne od 0 do 4, na Primorskem do 10 °C.

V nedeljo bo oblačno, občasno bodo še padavine. Po nižinah bo deževalo. Burja na Primorskem bo zvečer ponehala. V ponedeljek bodo na vzhodu krajša obdobja sončnega vremena, drugod bo oblačno. Ponekod v zahodni in osrednji Sloveniji bo občasno še deževalo. Ob morju bo pihal jugo.

burja, neurje, tovornjak, veter
Novice Policija: Burja je lahko izredno nevarna, sunki do sto kilometrov na uro tudi danes
Danes v zgodnjih jutranjih urah je sneg že pobelil kraje nad 500 metrov nadmorske višine, v preteklih dneh pa je že snežilo nad okoli 700 metrov nadmorske višine. V zadnjih 48 urah je na območju Pohorja lokalno zapadlo več kot 20 centimetrov snega.

Vršič prevozen samo z verigami

Cesta čez prelaz Vršič je prevozna samo za osebna vozila z verigami. Verige so obvezne tudi na avstrijski strani prelazov Ljubelj in Korensko sedlo, poroča Prometno informacijski center.
poplavljanje morja, Obala, poplave
Novice V Piranu spet sirena pred poplavami, gasilci v pripravljenosti #foto
zima mraz ogrevanje
Novice Zjutraj nizke temperature, čez dan oblaki in megla
mraz
Novice Zabeležili najnižjo temperaturo letos v Sloveniji
Ne spreglejte