SiolNET. Novice Slovenija
0,10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Cesta med Trbovljami in Zagorjem zaradi rušenja brežine ostaja zaprta

0,10

termometer

Podor
Cesto med Trbovljami in Zagorjem je ta mesec zasulo med deset in 15 tisoč kubičnih metrov materiala z brežine. Foto: Direkcija za infrastrukturo

Glavna cesta Trbovlje–Zagorje, ki jo je ta mesec zasulo med deset in 15 tisoč kubičnih metrov materiala z brežine, zaradi nestabilnosti in nenehnega rušenja brežine ostaja še naprej zaprta za ves promet. Pristojni geološko poročilo, na podlagi katerega bo mogoče določiti nadaljnje ukrepe, pričakujejo v tem tednu.

Kot so sporočili z Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo, je bilo v petek izvedeno nadzorovano miniranje zgornjega levega dela brežine.

Podor Novice Na cesto zgrmelo za več tisoč kubičnih metrov materiala #foto

Zaradi rušenja brežine so bila dela prekinjena

Zaradi rušenja brežine so bila dela na cesti pod brežino, ki jo je nedavno zasul večji podor, prekinjena. Zaradi rušenja brežine so bila dela na cesti pod brežino, ki jo je nedavno zasul večji podor, prekinjena. Foto: Direkcija za infrastrukturo Zaradi stalnega rušenja brežine po miniranju so dela čiščenja brežine kot tudi odstranjevanja materiala pod brežino prekinili. Geodetom je po miniranju sicer uspelo narediti geodetski posnetek oziroma skeniranje novega stanja brežine.

V soboto se je čiščenje brežine nadaljevalo, vendar so po odstranitvi večjih blokov zaznali širjenje razpoke, kjer se lahko pojavi nenadzorovana porušitev približno 600 kubičnih metrov materiala in nastane previs v zgornjem delu brežine, poudarjajo na direkciji.

Večji podor že leta 2016

Večji podor v trboveljski občini se je pojavil že leta 2016, ko se je na cesto pri cementarni Lafarge vsula velika količina različnega materiala in skal ter zasula avto, v katerem sta bila dva človeka. Oba so morali takrat oskrbeti v bolnišnici.

plaz Novice Za odstranjevanje plazu na glavni cesti Trbovlje-Zagorje bodo potrebovali do deset dni #foto #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin