SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Černač glede Adrie s prstom kaže na Pahorjevo vlado

1

termometer

Minister Zvonko Černač pred sejo vlade ni želel komentirati namere o prodaji Adrie Airways, je pa opozoril na lansko 50-milijonsko državno dokapitalizacijo nacionalnega letalskega prevoznika.

"Mislim, da nisem pravi naslov za komentiranje odločitev, pri katerih ministrstvo ni sodelovalo niti neposredno niti posredno. Pravi naslov so AUKN in banke, ki so sprejele odločitev glede prodaje nekaj manj kot tričetrtinskega deleža Adrie Airways," je dejal minister za infrastrukturo in prostor Zvonko Černač.

Dodal je, da bi bilo komentiranje prodaje Adrie nekorektno, ker postopek teče. "Že sam komentar bi lahko zbudil prepričanje, da gre za odločitve, pri katerih sva jaz ali pa ministrstvo tako ali drugače sodelovala."

Pahorjeva vlada je vedela, da bo 50 milijonov izpuhtelo Černač je v odgovoru na novinarsko vprašanje, ali ni nenavadno, da prodaja poteka sredi procesa sanacije, kritiziral lansko državno dokapitalizacijo Adrie Airways. "Nenavadno je, da je država lani namenila 50 milijonov sredstev, za katera je vedela, da so že v tistem trenutku izgubljena."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin