SiolNET. Novice Slovenija
2,83

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Cerar: Brglezovo mišljenje je porušilo zaupanje

2,83

termometer

Milan Brglez, Miro Cerar
Foto: STA

Premier Miro Cerar je Milana Brgleza pozval k razmisleku o njegovem nadaljnjem delovanju v vlogi podpredsednika Stranke modernega centra (SMC). Brglez pa je v odgovor zapisal, da ostaja zvest vodilom stranke, med katere sodijo pravna država, medsebojno spoštovanje in človekove pravice.

"Kot predsednik stranke sem pred dobrima dvema letoma predlagal v imenovanje svoja dva podpredsednika, ne samo zaradi njunih nedvomnih kompetenc, ampak tudi zaradi zaupanja med nami in istih političnih ciljev," so v sporočilu za javnost zapisali v SMC. "Ker so bili ti politični cilji blizu ljudem, so nam volivci na volitvah podelili zaupanje, da jih realiziramo," je opozoril predsednik stranke.

Brglez naj oceni, kakšni so njegovi politični cilji

Cerar je v tem "pomembnem času za SMC" pozval Brgleza k razmisleku o njegovem delovanju v vlogi podpredsednika SMC. "Mislim, da je prav, da Brglez sam oceni, kakšni so njegovi prihodnji politični cilji. Cilji SMC se niso spremenili," je poudaril Cerar.

Premier: Brglezovo mišljenje je porušilo zaupanje

Cerar potrjuje, da je ob tem pozval Brgleza k odstopu s položaja podpredsednika stranke. "Njegovo večkratno javno in neutemeljeno očitanje o neustavnosti premišljenih in argumentiranih odločitev vlade, ki jo vodim, je porušilo zaupanje, ki je nujno potrebno za sodelovanje predsednika in podpredsednika SMC," je dodal Cerar.

Obenem Cerar kot ključno izpostavlja, da položaj ne sme vplivati na njuno delo, ki ga opravljata vsak na svoji pomembni državni funkciji, saj notranje zadeve v SMC ne smejo negativno vplivati na vodenje države.

Brglez: Verjamem, da lahko s Cerarjem še naprej deliva skupna vodila stranke SMC

Brglez je v pisnem sporočilu za javnost danes izpostavil, da ostaja zvest vodilom stranke, med katere sodijo pravna država, medsebojno spoštovanje in človekove pravice. "Verjamem, da lahko s predsednikom SMC Mirom Cerarjem še naprej deliva ta skupna vodila stranke SMC," je ob tem dodal.

Milan Brglez upa, da bo do srečanja na štiri oči s premierjem Mirom Cerarjem prišlo čim prej. Milan Brglez upa, da bo do srečanja na štiri oči s premierjem Mirom Cerarjem prišlo čim prej. Foto: Ana Kovač "Ko sem soustanavljal stranko SMC, sem se zavezal njenim vodilom," je zapisal Brglez, ki torej trdi, da jim ostaja zvest še naprej.

Sočasno pa meni, da lahko poglede na skupna vodila SMC, ki so zapisana v programu stranke, s Cerarjem najbolje soočita "na štiri oči, daleč od medijskega poročanja in zaskrbljene javnosti".

"Takšno srečanje na '4 oči' bo gotovo odpravilo šum v medsebojni komunikaciji, ponovno vzpostavilo obojestransko zaupanje, pomirilo skrbi poslank in poslancev, članov in članic SMC, simpatizerjev in simpatizerk SMC ter omogočilo skupno rešitev, ki bo v koristna za državo, državljane in državljanke ter seveda tudi za politično stabilnost," je prepričan Brglez. Zato upa, da bo do njega čim prej prišlo.

Cerar: Nisem govoril o obstoju jadranske poti, pač pa o možnosti za njeno odprtje

Cerar je na današnji novinarski konferenci pojasnil svoje besede o t. i. jadranski migrantski poti. Kot je dejal, ni trdil, da omenjena pot že obstaja, pač pa da indici kažejo na možnost njenega odprtja. Na to pa je treba po njegovih besedah pravočasno opozoriti in ukrepati. Spomnil je, da je Slovenija že leto pred odprtjem zahodnobalkanske poti opozarjala na to možnost, pa tega mnogi niso jemali resno.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 36
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin