Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 7. 2011,
15.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Zavarovalnica Maribor toča škoda

Torek, 12. 7. 2011, 15.36

8 let

Cenilci Zavarovalnice Maribor že zbirajo prijave o škodi po toči

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po neurjih s točo, ki so v ponedeljek zvečer prizadela predvsem Štajersko, Pomurje, Krško in Dolenjsko, cenilci Zavarovalnice Maribor že zbirajo prve prijave nastalih škod pri svojih zavarovancih.

Svetujejo jim, da poleg prijave škode posledice neurja tudi fotografirajo. Za informacije glede prijave škod zaradi neurja se lahko zavarovanci obrnejo na zastopnika, pokličejo številko 080 19 20 ali pa prijavijo škodo prek spleta https://www.zav-mb.si/prijava_skode, so sporočili iz Zavarovalnice Maribor.

"Fotografirajte in zavarujte poškodovane objekte" "Poleg čim hitrejše prijave škode vsem našim zavarovancem svetujemo, da - če je to le mogoče - posledice neurja fotografirate in zavarujete poškodovane objekte na način, da ne bi nastala še večja škoda," je v zvezi s tem dejala direktorica službe za odnose z javnostmi Zavarovalnice Maribor Natalija Postružnik.

Škodo po neurjih na terenu danes ocenjujejo tudi cenilci drugih zavarovalnic. Iz zavarovalnice Adriatic Slovenica so sporočili, da njihove cenilne službe popisujejo škodo na območjih poslovnih enot v Mariboru, Celju, Murski Soboti in v Novem mestu ter na območju poslovalnice Krško.

Največ škode so neurja povzročila na strehah hiš, gospodarskih in industrijskih poslopjih, pa tudi na avtomobilih zaradi toče, padcev strešnikov, pločevine in vej. Razmeroma veliko škode so nalivi in toča prizadejali tudi kmetijskim površinam in poljščinam.

Glavnina ljudi naj bi škodo prijavila do konca tega tedna Izvršni direktor Adriatica Slovenice za področje zavarovalnih primerov Franci Žgajnar pričakuje, da bo glavnina zavarovancev, ki so utrpeli škodo v ponedeljkovih neurjih, prijavila škodo do konca tega tedna, zato bodo prve ocene škode znane konec tedna oziroma celovitejša ocena v začetku prihodnjega tedna.

V Adriatic Slovenici zavarovancem svetujejo, da škodo fotografirajo, če je le mogoče, shranijo poškodovane predmete in preprečijo, da bi se škoda po nepotrebnem povečevala. Zavarovanci, ki jim je neurje poškodovalo streho, naj se nikar sami ne lotevajo popravila, temveč naj pokličejo ustrezne službe in preprečijo nepotrebne in nevarne nezgode, svetujejo v zavarovalnici.

Podobne nasvete zavarovancem dajejo tudi v Zavarovalnici Tilia. Njihovi strokovni sodelavci s področja premoženjskih škod so že na terenu in bodo tudi v prihodnjih dneh pregledovali škodo. Kot so sporočili iz Zavarovalnice Tilia, bodo glede na potrebe cenilne službe tudi okrepili. Neurja so po njihovih podatkih na nekaterih območjih Slovenije pustila obsežne posledice, o oceni škode pa je za zdaj še prezgodaj govoriti.

Neurja s točo so v ponedeljek popoldne in zvečer pustošila predvsem na severovzhodu in jugovzhodu države in povzročila največ škode v Pomurju, na Dolenjskem, v okolici Krškega in po Štajerski.

Zavarovalnica Triglav: Po prvih ocenah škode za dobra dva milijona evrov V Zavarovalnici Triglav škodo po neurjih še ocenjujejo, po preliminarnih ocenah pa bo znašala dobra dva milijona evrov. Bistvenega vpliva ponedeljkovih ujm na poslovanje Zavarovalnice Triglav v družbi ne pričakujejo. V Zavarovalnici Triglav zavarovancem priporočajo, da škodo prijavijo na telefonski številki 080 555 555, ki je na voljo 24 ur na dan, nastalo škodo pa je mogoče prijaviti tudi prek spletne strani www.triglav.si ali prek zavarovalnih zastopnikov.

Celjska Karitas začela z akcijo za pomoč prizadetim v neurju Škofijska Karitas Celje je začela z dobrodelno akcijo za pomoč prizadetim v neurju. Poleg tega so iz sklada Slovenske Karitas za pomoč ob naravnih nesrečah v ta namen prejeli 10.000 evrov za realizacijo prve pomoči najbolj prizadetim, so sporočili s Škofijske Karitas Celje. Generalni tajnik celjske Karitas Matej Pirnat je za STA pojasnil, da so sredstva prejeli iz skupnega sklada Karitas, kjer se na slovenski ravni zbirajo darovi dobrotnikov, del teh finančnih sredstev pa je vedno rezerviranih za namen naravnih nesreč. Ko do njih pride, lahko, kot pravi, iz tega sklada jemljejo prvo pomoč za tiste, ki jih je nesreča najbolj prizadela.

"Naravne nesreče vse bolj spodbujajo k solidarnosti" Po njegovih informacijah še ni znano, ali povzročena škoda sega do višine 0,3 odstotka bruto domačega proizvoda (BDP), ko se začnejo izvajati popisi, ki omogočajo pridobitev državne pomoči. Kot so tudi zapisali, te naravna nesreča vse spodbuja k solidarnosti in medčloveški pomoči. Zato pozivajo vse, da po svojih močeh pomagajo najbolj oškodovanim. Darovalci lahko sredstva posredujejo na Škofijsko Karitas Celje ali pa nakažejo na transakcijski račun 0600 0097 7538 266.

Ne spreglejte